Kenya Merkez Bankası’ndan Bitcoin Açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya ülkeleri artık resmi para birimi olarak lider kripto para birimi Bitcoin’i seçiyor. Bitcoin’i resmi para birimi yapan ülkelerinin sayısının artmasının ardından benzer bir hamle de Kenya halkı tarafından istenmişti. Kenya Merkez Bankası Başkanı, Bitcoin iddialarına yanıt verdi.

Kenya Merkez Bankası’na Göre Ülke Rezervlerini Bitcoin’e Döndürmek Çılgınlık

Kenya Merkez Bankası Başkanı Patrick Njoroge, Kenya’nın rezervlerini Bitcoin’e dönüştürme çağrılarını “çılgınlık” olarak ifade etti. Bu hamleyi kabul etmeyen Njoroge, bu hamlenin akıldan çıkması gerektiğini belirtti. Njoroge, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin sadece uçucu olmadığı aynı zamanda herhangi bir sorunu da neredeyse hiç çözemediğini düşündüğünü belirtti.

Njoroge yönetimi altındaki Kenya Merkez Bankası, Kenya vatandaşlarının kripto para birimlerine yatırım yapmaya ya da yaptırım yapma düşünceleri karşısında bir uyarı ve tavsiye metni yayımladı.

İlginizi çekebilir: Guatemala Kasabasından Bitcoin Madencilik Çözümü

Kenya Merkez Bankası Başkanı Patrick Njoroge, yardımcısı Kingsley Obora ile birlikte Haziran 2022’de, kripto para birimlerinin oynaklığının, yaygın olarak kullanılan bir ödeme yöntemi haline gelmemelerinin nedenlerinden birisi olduğunu açıklamıştı.

Yine de Njoroge ve Kenya Merkez Bankası’nın kripto para birimleri konusundaki bu sert tutumlarına rağmen, ülkede yürütülen birkaç çalışma, Kenya’da kripto para birimi kullanımlarının ve yatırımlarının arttığını gösteriyor. Ülkede faaliyet gösteren kripto para borsası Paxful, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ülkedeki kullanıcılarının 2022 yılının ilk yatısında 125 milyon dolar değerindeki dijital varlıklara sahip olduğunu açıkladı.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kenya Merkez Bankası’ndan Bitcoin Açıklaması
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!