Haftanın öne çıkan NFT haberleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkçe karşılığı “değiştirilemez token” olan non-fungible token (NFT) blockchain ağı üzerinde şifrelenmiş, bir eşi daha olmayan token demektir. Alışılagelmiş coin ve token kavramından farklı biçimde çalışan NFT; benzersiz, değiştirilemez, orijinalliği ve mülkiyet hakkı mutlak olan bir varlıktır. Non-fungible tokenler her birini “eşsiz kılan” özellikler barındırır. NFT sahibi olan kişi bilir ki, elindeki tokenin bir örneği daha yoktur.

Eşsiz tokenler (NFT) genellikle koleksiyon, dijital sahiplik ve mülkiyet hakları alanında tercih ediliyor. Kripto sanat eserleri, dijital koleksiyon ürünleri ve çevrim içi oyunlarda yer alan eşsiz dijital öğeler şeklinde karşımıza çıkıyor.

NFT’lerin alınıp satıldığı “NFT pazaryeri” denilen platformlardan birçok farklı NFT’ye ulaşabilir, alıp satabilirsiniz. Ciddi maddi değerlere sahip NFT’lerin ticari değerinin olmasından dolayı, birçok yatırımcıyı kendine çeken bir alan olarak gün geçtikçe popüler hale gelmeye başladı.

Biz de geçtiğimiz hafta NFT alanında gerçekleşen güncel ve popüler haberleri size aktarıyoruz:

NFT ekosistemi, ayı piyasasına rağmen hareketlilik göstermeye başladı

NFT’ler, geçtiğimiz iki senede seçkin sanatçıların ve ünlülerin de katılımı sayesinde, kripto ekosistemine ana akımın dikkatini çekmek için ihtiyaç duyduğu desteği verdi. Bununla birlikte, son 10 aydır devam etmekte olan ayı piyasasının ardından NFT yatırımcıları, büyük kayıplar yaşanmasına rağmen geçtiğimiz iki haftadır ekosisteme sürdürülebilir bir geri dönüşün sinyallerini veriyor.

NFTGo verilerine göre, mavi çip NFT koleksiyonlarını 12 Eylül tarihinden bu yana istikrarlı bir büyüme performansı göstererek, ağustos ayının ortalarında kaybedilen 10 bin Ether (ETH) seviyesine doğru yavaş yavaş ilerliyor.

NFT’lerin taban fiyatları ve alım satım fiyatlarından hesaplanan toplam piyasa değeri, 20 Eylül tarihinde neredeyse yüzde 16,5 değer kazanarak 11,25 ETH’ye ulaştı.

OpenSea’den bir yenilik daha: NFT’lerin nadirliğini ölçen özellik sunuyor

Her geçen gün binlerce NFT’nin basıldığı pazarda, nadir parçaları bulmak NFT koleksiyonerleri için oldukça zor bir hal alabiliyor. Diğer yandan, sektör gelişmeye devam ettikçe, nadir NFT’leri bulmanın zorlukları da kısa süre içinde geçmişte kalabilir.

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük NFT pazarı OpenSea, çarşamba günü paylaştığı tweet dizisinde platformunda NFT’ler için doğrulanabilir nadirlik hesaplamaları sağlayan protokol OpenRarity’yi uygulayacağını duyurdu. Protokol, bunun için şeffaf bir matematiksel yaklaşım kullanıyor.

OpenSea, nadir NFT’lere 1 veya 2 gibi düşük sayılar verileceğini, diğer birçoklarına benzer NFT’lerin ise daha yüksek sayılara sahip olacağını açıkladı.

NFT pazaryeri OpenSea, içerik üreticilerine özel yeni girişimlerini açıkladı

Kripto koleksiyonları ve NFT alım satımları için popüler bir pazar yeri olan OpenSea platformu, içerik üreticilerinin pazar yerinde NFT’ler oluşturmasını ve dağıtmasını kolaylaştırmak için yeni bir girişim başlattı.

OpenSea tarafından başlatılan yeni üç boyutlu girişim ile birlikte, dijital sanatçılar ve içerik üreticileri artık NFT koleksiyonlarını kendi kişiselleştirilmiş ve ayrı ana sayfalarında başlatabilecekler. OpenSea, bunun pazar yerinin yeni ana sayfasında daha fazla görünürlük ve keşfedilebilirlik sağlayacağını umuyor. Üreticiler, yeni kişiselleştirilebilir satış sayfaları sayesinde artık resim ve video paylaşabilecek, ekip özetleri sağlayabilecek, yol haritaları oluşturabilecek ve çok daha fazlasını yapabilecek.

The Sandbox metaverse’te ilk düğün gerçekleştirildi

Merkeziyetsiz blokzincir tabanlı metaverse Sandbox, ilk hibrit düğüne ev sahipliği yaptı.

Singapurlu çift Joanne Tham ve müzik şirketi Bandwagon’un CEO’su Clarence Chan, Singapur’un ünlü Alkaff Malikanesi’nin dijital kopyasında geçtiğimiz hafta sonu “70’lerin disko ışıltısı” temalı evlilik töreni düzenledi.

Gelin ve damat, bazı konuklarla birlikte gerçek dünyadaki bir otelde de fiziksel olarak düğünlerini düzenlerken, dijital avatarları da Sandbox metaverse’ünde yer aldı ve düğün uzaktan katılan konuklar tarafından izlenebildi. Metaverse’te nikahı kıyan ise The Sandbox Kurucu Ortağı ve COO’su Sebastien Borget’in dijital avatarı oldu.

Electric Capital’in CEO’su, NFT’lerin milyarlarca insana hitap edeceğini düşünüyor

Electric Capital’in CEO’su Avichal Garg, kendisini kripto paraları kitlelere ulaştırmada önemli bir rol oynayacağına inanan “NFT maksimalisti” olarak tanımlıyor. NFT’ler, diğer kripto projelerinden farklı olarak sanat, müzik ve oyunlar gibi günlük yaşamın içinden aktivitelerle ilişkilendirilebilir.

Garg, Cointelegraph ile yaptığı özel bir röportajda, “NFT’lerin aslında milyarlarca insanı temsil ettiğini hayal ediyorum. Ayrıca herkesin katılabileceği ve herkesin anlayabileceği bir şey olduğunu düşünüyorum,” dedi.

Garg, özellikle oyun endüstrisinde kullanılan NFT’ler konusunda oldukça iyimser ve üstel bir hızla büyüme gösterdiğini düşünüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Haftanın öne çıkan NFT haberleri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!