B. Riley, kripto madencilik şirketi Iris Energy’den 100 milyon dolarlık hisse satın alabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya merkezli kripto madencilik şirketi Iris Energy, B. Riley ile sermaye piyasası şirketine 25 milyona kadar hisse satın alma opsiyonu sunan bir anlaşmaya imza attı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) cuma günü sunulan belgelere göre, Iris Energy şirketi, B. Riley ile Bitcoin (BTC) madenciliği şirketinin değeri 100 milyon doları bulan 25 milyona kadar adi hisse senedinin “potansiyel teklif ve satışı” için B. Riley Principal Capital II ile anlaşma imzaladı. Dosyaya göre, B. Riley’nin satın alma işlemini tamamlamak için, izahnamenin yürürlüğe girmesinden itibaren “mümkün olan en kısa süre içerisinde” tamamlamak üzere 24 aylık bir süresi bulunuyor. 

Iris Energy, ABD menkul kıymetler yasaları kapsamında “yabancı özel ihraççı” olarak değerlendirildiğinden dolayı, bir yandan Avustralya yasalarına bağlı kalırken, diğer yandan da “çoğu Nasdaq kurumsal denetim listeleme standartlarını” izleyeceğini söyledi. Şirket, ayrıca daha fazla hisse satın almak için “geri alınamaz taahhüt karşılığında” B. Riley’e 198.174 adet hisse senedi ihraç etmeyi zaten düşünüyordu. 

Iris Energy’nin başvurusuna göre şirket, satıştan elde edilen kazancı madencilik donanımı ve veri merkezleri geliştirmek de dahil olmak üzere büyüme girişimlerini finanse etmek için kullanmayı planlıyor.

Şirket, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“İzahname tarihi itibarıyla, aldığımız net gelirlerin tüm kullanım alanlarını ve bu kullanımlara tahsis edebileceğimiz ilgili miktarları kesin olarak belirleyemiyoruz. Dolayısıyla, bu gelirleri kullanma şeklimizde geniş bir takdir yetkisine sahip olacağız.” 

Kripto madencilik şirketinin hisseleri, 200 milyon dolarlık başarılı finansman turunun ardından 2021 yılında Nasdaq’da listelendi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
B. Riley, kripto madencilik şirketi Iris Energy’den 100 milyon dolarlık hisse satın alabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!