Flybondi, Havayolu Ulaşımında NFT’leri Kullanacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arjantinli bir havayolu şirketi olan Flybondi, operasyonlarında Blockchain ve NFT teknolojisini kullanacağını açıkladı. Şirket kısa süre önce, müşterilerin yapabileceklerinin olanaklarını genişleterek, NFT olarak bilet vermeye başlayacağını duyurdu. Kullanıcılar, geçerli uçuşlarından üç gün öncesine kadar NFT’lerini diğer yolculara satabilecektir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Flybondi, Blockchain Teknolojisiyle NFT Biletlerini Piyasaya Sürecek!

Şirketler, getirebilecekleri faydalar ve avantajlar nedeniyle iş modellerinin bir parçası olarak NFT’leri test etmektedir. Bu doğrultuda araştırma yapan havayolu şirketi yeni girişime başladı. Bunun sonucunda operasyonlarında Blockchain teknolojisini kullanmaya karar verdi. Ayrıca müşterilerin onlarla yapabileceklerinin kapsamını genişleterek, NFT’ler olarak bilet düzenleyeceğini duyurdu. Bir Blockchain teknoloji geliştirme şirketi olan Travelx tarafından geliştirilen çözüm, müşterilerin uçuştan üç gün öncesine kadar kullanıcıların isimlerini değiştirerek biletlerin ticaretini, transferini ve satmalarını sağlayacaktır.

Başlangıçta USDC dahil olmak üzere sabit paralarla Binance Pay kullanarak bu biletleri satın almak mümkün olacaktır. Ancak Travelx, müşterilere daha fazla olanak sağlamak için diğer stabilecoin’lerin de dahil edileceğini açıklamıştır. Travelx yöneticisi avantajlar hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘sektördeki bu yenilik, önceden bilet satın alma riskleri olmadan daha iyi fiyatlara erişmeyi sağlayacaktır. Bu da seyahat planları oluşturmada daha fazla esneklik sağlayacaktır’ dedi.

Web3 ve İkincil Pazarlar

Web3 teknolojisinin ve NFT’lerin bu tür operasyonlara dahil edilmesi, müşteriler için ikincil pazarlar yaratacaktır. Travelx, bu yeni teknolojilerin kullanımıyla ilgili olarak, hareketin yeni bir aşama getirdiğini belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada, ‘seyahat endüstrisi ve yeni Web3 dünyasının bir araya gelerek, yeni gelir kaynakları oluşturmaktadır. Ayrıca güçlü bir azalma sağlarken, gezginler için çok daha esnek bir deneyim sağlayacak. Havayolları için işlem maliyetleri bakımından bir rahatlama yaşanacaktır’ dedi. Flybondi’nin açıklamalarına göre şirket, bu tür işlevleri uygulayan öncü kuruluşlardan biri olacaktır. Ayrıca bu deneyin başarılı olması durumunda diğer şirketlerinde de bu girişimi takip etmesi beklenmektedir.

NFT’leri operasyonlarının bir parçası olarak kullanan projeler bu yıl çoğalmaktadır. 8 Eylül’de Avrupa Birliği, fikri mülkiyeti korumak ve dolandırıcılıkla mücadele için NFT’leri kullanma planını duyurmuştur. Bunun dışında birçok NFT projesi fayda sağlama açısından yeni ortaklıklar kurma çabasındadır. Projelerin bu girişimleri sahiplerine büyük avantajlar sağlayabilmektedir. Bunun dışında bilinen ünlü moda markaları NFT’leri ve avantajlarını bu yıl içerisinde bolca kullandı. Bu yolla beraber hem mevcut müşterileri hem de yeni müşterilere fayda sağladı. Bu faydalar bazen fiziksel bir eşyayken, bazen de biletler olarak karşımıza çıkmıştır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Flybondi, Havayolu Ulaşımında NFT’leri Kullanacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!