İşte geçen yıl kripto dünyasına giren 6 ünlü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle 2021 yılında NFT çılgınlığının başlamasıyla birlikte, kripto ekosisteminin geneli birçok dünyaca ünlü isme ev sahipliği yaptı. Bunun yanı sıra, uzun süredir devam etmekte olan ayı piyasası ve çoğu kripto para fiyatlarında yaşanan sert düşüşlere rağmen, birçok ünlü kripto ekosistemine destek olmaya devam ediyor.  

2021 yılı boyunca ünlü isimler, NFT’lerin ötesinde alt ekosistemleri keşfetmeye başlayarak kripto para alım satım işlemlerine, oyun ve diğer yatırım yollarına başvurarak varlıklarını çeşitlendirdiler. İşte, geçtiğimiz yıl kripto ekosistemine yatırım yapan o ünlüler ve sonraki boğa piyasasına yönelik hazırlıkları.

Connor McGregor, Tiger.Trade ile masaya oturdu  

İrlanda, Dublin doğumlu ve eski UFC tüy ve hafif sıklet şampiyonu Connor McGregor, kısa süre önce kripto para alım satım uygulaması Tiger.Trade ile iş birliğine imza attı. Taraflar arasında gerçekleştirilen anlaşmasının bir kısmı ise McGregor’un, kullanıcıların özel ödüller kazanmak için oynayabilecekleri bir şirket içi oyunda yer almasını içeriyor.  

Who wants to play?!!! The only rule is to play #SmarterNotHarder Conor McGregor in the game! Are you ready to win with @tiger_trade? https://t.co/FlJX5prxHf pic.twitter.com/9ZCrRizxWC

— Conor McGregor (@TheNotoriousMMA) September 12, 2022

Ayrıca, McGregor’un kripto paralar ile ilişkisi, Tiger.Trader ile ortaklık kurmadan önce, UFC ile Crypto.com arasında başlayan iş birliğinde UFC dövüşçülerine kripto para birimleri ile ikramiye verildiğinde başlamıştı.  

Bununla birlikte Tiger.Trader ve Connor McGregor ortaklığında gerçekleştirilen son oyun lansmanı, grafik özellikleri ve ödülleri ile hayranlar tarafından iyi karşılanırken, oyundaki hikâye eksikliği sebebi ile de birtakım eleştirilere maruz kaldı. UFC’deki en iyi dövüşçülerin aksine McGregor, ismini hiçbir şekilde artık kullanılmayan NFT projeleri ile ilişkilendirmedi ve kripto para birimlerine olan yatırımlarını da gizli tutmaya devam ediyor.  

Eminem’in, 460 bin dolarlık Bored Ape NFT tutkusu  

Sahne ismiyle Eminem olarak tanınan Marshall Mathers, koleksiyonlarını satmaya çalışmak yerine NFT’lere yatırım yaparak manşet olmaya devam eden ender ünlü isimlerden sadece bir biri. 15 adet Grammy ödülünün yanı sıra daha birçok ödülün de sahibi olan Eminem, gerçek hayatta da taktığı altın zincir kolye ve hâkî asker şapkasını resmeden Bored Ape Yacht Club (BAYC) EminApe NFT’sini 460 bin dolara satın aldı.  

Ünlü Rap müzik sanatçısı Eminem’in kripto para birimleri ile ilişkisi ilk olarak 2018 yılında piyasaya sürdüğü Kamikaze isimli albümde Bitcoin’den (BTC) bahsetmesi ile başladı. Bununla birlikte, sonraki NFT alımı kripto varlıklara olan ilgisini devam ettirmiş oldu. Eminem, 2022 yılının haziran ayında da Rap müziğin efsanelerinden biri olan Snoop Dog’un da yer aldığı BAYC NFT temalı bir müzik videosu yayımladı.  

Eminem her ne kadar yatırımlar için herhangi bir kripto para birimine yakınlık göstermemiş olsa da ünlü sanatçı canlı performanslar için BAYC ile iş birlikleri gerçekleştirmeye devam ediyor.  

Moonpay’in stratejik yatırımcısı Maria Sharapova oldu  

Tenisin eski kadın efsanelerinden biri olan Maria Sharapova, Gal Gadot, Bruce Willis ve Justin Beiber gibi dünyaca ünlü isimler kripto ödeme çözümü MoonPay’e yatırım yaptı. Blokzincir tabanlı varlıkların satın alınmasında ünlüler için adeta bir özel hizmet sağlayan Moonpay’a 2021 yılından itibaren müzik, spor, medya ve eğlence sektöründen 60’dan fazla dünyaca ünlü isim A Serisi finansman turunda 87 milyon dolar yatırım yapmak için el ele verdi. 

Excited to transform the way creatives, artists & athletes approach

Art
Fan engagement
‍⚖️Intellectual property management

With the help of our new strategic investors. pic.twitter.com/sfeH1Hhibh

— MoonPay (@moonpay) April 13, 2022

Bununla birlikte Sharapova bu yatırımla birlikte kripto dünyasına adım atmış oldu. Ancak efsanevi tenisçi hangi kripto para birimlerine yatırım yaptığını henüz açıklamadı. 

Web3 ve NFT’lerin yüzü Snoop Dog oldu 

Kripto piyasasında uzun yıllardır yatırım yapan biri olduğu için, Snoop Dog’un Kripto dünyasında OG (gerçek gansgter) olarak kabul ediliyor. Rap müziğin efsanelerinden biri olan Snoop Dog’un kripto topluluğuyla ilk etkileşimi, sahte Snoop Dogg markalı jetonları ve NFT’leri pazarlayan taklitçilere karşı uyarıda bulunmasıyla başladı. 

Dijital varlık endüstrisi hakkında daha fazla bilgi edinmeye başlayan Snoop Dog, kripto para borsaları, Web3, oyunlar ve NFT’ler dahil olmak üzere çok sayıda kripto projesiyle iş birliğine imza atarak kriptonun ana akım olarak benimsenmesine katkıda bulundu. 

Announcing the newest member on the Food Fighters Universe team @SnoopDogg AKA Dr. Bombay pic.twitter.com/itZqpG3neQ

— Food Fighters Universe | MINTING NOW (@FoodFightersU) June 3, 2022

Son dönemlerde ise Snoop Dog, Los Angeles’ta BAYC NFT’lerinden ilham alarak Bored ve Hungry adlı yeni bir restoranın lansmanını duyurdu. Bununla birlikte NFT’lerin popülaritesinin azalmasına rağmen, ünlü sanatçı ekosisteme olan sevgisini göstermeye devam ediyor. 

Floyd Mayweather kriptolara geri döndü 

Amerikalı eski efsanevi boksör Floyd Mayweather, 2018 yılında kripto para piyasasına giriş yaptı ve Centra Tech ilk coin arzı (ICO) dolandırıcılığında rol aldı. Sahte ICO teklifidne yatırımcıları zarara uğratması nedeniyle ünlü boksör ve ünlü DJ Khaled, sırasıyla 600 bin dolar ve 150 bin dolar para cezasına çarptırıldı. 

After many months of hard work
I’m launching my new NFT Project @mayweverse⁰
The collection will have 5,000 NFTs (5 different NFTs cards of 1,000 each).

Each card has a different rarity, utilities & prizes.

More information on the roadmap will be announced soon.

Stay Tuned pic.twitter.com/SxZ916p0HP

— Floyd Mayweather (@FloydMayweather) March 21, 2022

Önceki hatalarından ders çıkaran Mayweather, 5.000 NFT koleksiyonundan oluşan Mayweverse adlı yeni bir NFT projesi başlattı. Hayranları da dahil olmak üzere birçok kişinin aklında, ünlü boksörün isminin daha önce dolandırıcılık ile yan yana geçmesinden dolayı yeni NFT projesi hakkında soru işaretleri oluştu.

Matt Damon’ın kripto bağışı ile hayırseverlik serüveni 

Holywood’un ünlü aktörlerinden Matt Damon, 2009 yılında Damon ve Gary White tarafından ortaklaşa kurulan temiz su girişimi Water.org için kripto borsası Crypto.com’dan 1 milyon dolarlık bağış aldı. Anlaşmanın bir parçası olarak da Crypto.com kendi kullanıcı tabanlı çipinin kullanımını tavsiye etti. 

Matt Damon’ın crypto.com reklamı. Kaynak: YouTube

Her ne kadar Damon kripto para birimlerine olan yatırımlarını henüz açıklamamış olsa da Crypto.com reklamında rol alması çoğu kripto topluluğundan eleştiriye maruz kaldı. Ayı piyasasının bir sonucu olan büyük kayıplarla birlikte yatırımcılar Matt Damon’ın “şans cesurlardan yanadır” söylemine misillemede bulundu. 

Ünlülerin desteklediği NFT projelerinin yükselen trendine karşı çıkan tüketici gözlemci grubu Truth in Advertising (TINA.org), projelerle olan bağlantılarını açıklamadan NFT’leri tanıtan 19 ünlü isme seslendi. 

Kâr amacı gütmeyen tüketici haklarını savunan şirket, “aldatıcı” kripto yatırımlarını teşvik eden ünlüleri araştıracağını açıkladı. Şirket, ayrıca şu açıklamalarda bulundu:

“Destekçi, genellikle onaylanan NFT şirketiyle maddi bağlantıyı ifşa etmekte başarısız oluyor.”

Öte yandan TINA.org şirketinin sosyal medya hesaplarında NFT’lerin tanıtımıyla ilgili gönderilerine, projelerle bağlantılarını açıklamadan yanıt veren Justin Bieber’ın hukuk ekibi, herhangi bir yanlışlık yapılmadığına dair yanıt verdi. Ancak ekip, sosyal medyadaki gönderileri güncellemeyi doğruladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İşte geçen yıl kripto dünyasına giren 6 ünlü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!