New York yargıcı, Tether’den USDT için mali kayıt istedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi yargıcı Katherine Polk Failla, Tether’e stablecoin Tether (USDT) ismini birebir desteklediğini kanıtlamasını emretti. Mahkemenin Tether’den talep ettiği belgeler arasında genel defterler, bilançolar, gelir tabloları, nakit akış tabloları ve kar-zarar tabloları da yer aldı. 

Mahkeme emri, 2019 yılında başlayan davanın bir parçası olarak 20 Eylül Salı günü yayımlandı. 2019’daki davada bir grup yatırımcı; iFinex, Tether ve Bitfinex’in ana şirketinin Bitcoin (BTC) gibi kripto paraların fiyatını şişirmek için desteksiz Tether yayınlayarak kripto pazarını manipüle ettiğini iddia etmişti.  

ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi yargıcı, şirketin daha önce “Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu” ve New York Başsavcısı için yeterince belge hazırladığı gerekçesiyle emri bloke etme taleplerini reddetti. Polk Failla, ayrıca davacıların önemli belgelere ilişkin taleplerinin “davacıların temel iddialarından birine gidiyor gibi göründükleri” için sağlam temellere dayandığını saptadı. 

Related: Tether USDT stablecoin goes live on Near Protocol to boost DeFi presence

Failla, daha önce 2021 yılının eylül ayında davacıların, “Sahtekarlıktan Etkilenmiş ve Yolsuzluk Örgütleri Yasası” çerçevesinde iFinex’e karşı iddialarını ve haraç kesme veya haraç gelirlerinin yatırımlar için kullanılmasıyla ilgili iddialarını geri çevirmişti. 

Şubat 2021’de ise New York Başsavcılığı ile karara bağlanan başka bir davada iFinex, New York Eyaleti’ne verilen zarar karşılığında 18,5 milyon dolarlık cezayı ödemeyi ve eyaletteki müşterilerine hizmetlerini durdurmanın yanı sıra rezervleri hakkında periyodik aralıklarla rapor vermeyi kabul etti. Ayrıca anlaşma; şirketin 850 milyon dolar değerinde olduğu söylenen USDT rezervlerinin fiat teminatla desteklenmesini yanlış bularak kayıplarını kapatmaya çalışıp çalışmadığına ilişkin 22 aylık bir soruşturmanın ardından geldi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
New York yargıcı, Tether’den USDT için mali kayıt istedi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!