Beyaz Saray NFT Teknolojisine Önerilerde Bulundu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz Saray tarafından geçen hafta yayınlanan bir rapor, tüm Blockchain’ler daha çevre dostu hale getirecek önlemleri almaya çağırıyor. NFT’ler, Blockchain dünyasının özellikle enerjiye aç bir köşesi olarak seçilmiştir. Aslında NFT’ler herhangi bir çevresel etkiye neden olmazlar. Ancak üretim ve basım aşamasında enerji gerekmektedir. Çoğu NFT yaratıcıları, NFT’leri basmak için büyük miktarda enerji kullanan PoW (iş kanıtı) protokolünü kullanmaktadır. Bu kripto sanatının tek bir parçasının iki yılda bir sanat stüdyosu kadar enerji kullandığı söylenmektedir. Bununla birlikte, NFT’leri üretmenin daha çevre dostu yolları bulunmaktadır. Ayrıca Beyaz Saray’dan gelen yeni rapor, NFT alanını onları benimsemeye çağırıyor. NFXhaber olarak detayları sizin için derledik.

ABD Kripto ve NFT Alanlarını Çevre Dostu Olmaya Davet Etti!

Eylül ayının ilk haftasında yayınlanan rapor, tüm Blockchain’leri daha çevre dostu hale getirecek önlemler almaya davet etmektedir. Rapor, Bitcoin gibi PoW (iş kanıtı) mekanizmasını kullanan Blockchain’lerin enerji tüketiminin yoğun olduğunu savunmaktadır. Örnek verecek olursak, Ethereum’un PoS’a geçmeden önce tüm Blockchain’ler tarafından kullanılan toplam enerjinin yüzde 20’si ile yüzde 39’unu kullandığı tahmin ediliyordu. PoS’a (proof-of-stake) geçiş, Ethereum’un enerji tüketimini yüzde 99’a kadar azaltmaya yardımcı olacaktır. Merge’nin tamamlanmasıyla beraber, Ethereum tam olarak buna geçiş yapmıştır.

Rapor Bitcoin söz konusu olduğunda o kadar iyimser tahmin üretmemiştir. ABD’nin şu anda Bitcoin madenciliğinde lider güç olduğunu belirtilerek rapora başlanmıştır. Ayrıca Amerikalı madenciler çağın ötesinde kalmak istiyorlarsa, çevreye daha duyarlı mekanizmalar kullanmaya başlamaları gerekecektir. En kötü senaryoda, ABD hükümeti Çin’in kripto ile ilgili her şeyi yasaklama girişimlerini takip edebilecektir. Bu, sektöre büyük bir darbe olur. Ayrıca dünya çapında bir dalgalanma etkisi yaratır. Bununla birlikte, Çin’in yasağının madencilik operasyonlarını yavaşlatmadığı göze çarpmıştır.

Blockchain Teknolojisi Değişime Yardımcı Olacak!

Blockchain teknolojisinin iklim değişikliği ile ilgili birçok eleştirisi bulunmaktadır. Ancak Beyaz Saray raporu, teknolojinin çevre pazarlarında rol oynama potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor. Bununla beraber, DLT’nin (dağıtılmış defter teknolojisi) dağıtılmış enerji kaynaklarının koordinasyonunu ve daha geniş tedarik zinciri yönetimini mümkün kılabileceğinden bahsedilmektedir. Başka bir deyişle, hükümet Blockchain teknolojisinin iklim değişikliğine katkıda bulunmaya değil, onunla mücadeleye yardımcı olma potansiyeline inanmaktadır.

Mart ayında hükümet, büyüyen sektörün sorunlu gelişimi için çağrıda bulunan 14067 sayılı İcra Kararı’nı yayınlamıştır. Bunun üzerine Beyaz Saray, NFT alanını daha sürdürülebilir hale getirmeye yardımcı olabilecek özel önlemlerle bunu takip etmektedir. Teknolojinin belirli yönlerini tamamen yasaklamak büyük bir gerileme olacaktır. Ancak NFT endüstrisi, doğru önlemler alındığında daha çevre dostu olurken büyümeye devam eder. Zaman içerisinde bu önerilere uyulup uyulmadığı takip edilecektir. Yakın zamanda veya gelecekte böyle bir yasaklamanın söz konusu olmadığı düşünülmektedir. Ancak sektörün yasalarla beraber hareket etmesi sektörü daha da ileriye taşır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Beyaz Saray NFT Teknolojisine Önerilerde Bulundu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!