Avustralya’da Güneş Enerjisiyle Çalışan Bitcoin Madencilik Tesisi Faaliyete Geçti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya’da güneş enerjisiyle çalışan Bitcoin madencilik tesisi faaliyete geçti. Türünün ilk güneş enerjili Bitcoin (BTC) madencilik tesisi güney Avustralya’da faaliyete başladı.

ABC News Australia’ya göre, Lumos Digital Mining, Bitcoin’in karbon izini azaltmak amacıyla güneş enerjisini kullanarak yaklaşık beş megavat elektrik üreten tesisi işletiyor.

Avustralya’da Güneş Enerjisiyle Çalışan Bitcoin Madencilik Tesisi Faaliyete Geçti!

Avusrtalya’da Güneş Enerjisiyle Çalışan Madencilik Tesisi

Blockchain madenciliği, şu anda tüm dünyada yoğun tartışmalara konu olan bir konu olan çok fazla enerji kullanır. Blockchain madenciliği için sıfır karbon uygulamalarına geçiş, küresel ısınma sorununu ele almak için dünya çapındaki çabalarla mümkün oldu. Bu kapsamda Avustralya’da bulunan Lumos Digital Mining’in tesislerinde güneş enerjisi kullanmaya başladığı büyük ilgi gördü.

Lumos Digital Mining’den bir temsilci olan Angelo Kondylas’a göre, tesis yılda en az 100 Bitcoin üretme kapasitesine sahip, ancak sayı nihayetinde mevcut elektriğe bağlı olacak.

Ayrıca, üretimi artırmak için gerekirse işletmenin bir noktada şebekeden güç çekebileceğinden bahsedildi. Sanayi şehri Whyalla’da bulunan girişim, aynı zamanda bitcoin madenciliği için güneş enerjisi kullanmak isteyen diğer işletmelere yardım sunmayı da amaçlıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avustralya’da Güneş Enerjisiyle Çalışan Bitcoin Madencilik Tesisi Faaliyete Geçti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!