İspanya Futbol Ligi LaLiga, Metaverse Dünyasına Giriş Yapıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanyol futbol birinci lig organizasyonu LaLiga, Ethereum tabanlı Metaverse olan Decentraland’da yeni deneyimler sunacaktır. Bu kapsamda faaliyetlerinin bir kısmını dijitalleştirmek için Metaverse ile ilgili iki şirket olan Stadioplus ve Vegas City Limited ile stratejik bir ortaklık kurdu. Ayrıca bu hamle ile LaLiga, dünyanın her yerinden yeni hayranları sanal dünyalarda yeni deneyimlerle buluşturmayı hedeflemektedir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

LaLiga Metaverse Ortaklıklarını Duyurdu!

Covid-19 pandemisinden sonra, dünyadaki birçok spor organizasyonu ve lig, yeni gelir akışları aramaya başlamıştır. Bu dönemle beraber bir yol olarak, dijital stratejilerine daha fazla dikkat etmektedirler. İspanya futbol organizasyonu ve Avrupa’nın ünlü liglerinden biri olan LaLiga, geçtiğimiz günlerde Metaverse’e girişini duyurdu.

Şirket, ilk Ethereum tabanlı Metaverse platformlarından biri olan Decentraland’da etkinliklere ve deneyimlere yer vermesini sağlayacak stratejik bir ortaklık kurdu. Bu görev için şirket, spor dünyasını Web3 ve Metaverse ile birleştirmeye adanmış bir grup olan Stadioplus ile ortaklık kurdu. Ayrıca Metaverse deneyimleri yaratma konusunda uzmanlaşmış başka bir şirket olan Vegas City’in yardımından da yararlanacaktır. Bununla beraber Laliga, sanal deneyimler aracılığıyla daha bağlantılı olan yeni ve genç kitlelere ulaşmayı hedeflemektedir. Yeni deneyimler, Decentraland’ın spor, oyun ve eğlence tabanlı deneyimlere ev sahipliği yapan bir bölgesi olan Vegas City’de bir dizi parselde sunulacaktır.

Laliga’da franchise ve lisanslama başkanı Stephen Ibbotson konuyla alakalı açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘LaLiga için hem sahada hem de saha dışında taraftarlarımıza rekabetin en iyisini sunmak görevimizdir. Bu yöntemlerinde yeniliklere devam etmesi çok önemlidir. Bununla beraber lisans sözleşmesi, Decentraland gibi yeni ve ilgili bir hedef kitleye ulaşmamızı sağlayacaktır’ dedi. Decentraland Vakfı CEO’su Agus Ferreira, spor ve Metaverse entegrasyonu hakkında açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘e sporun Web3 ve ademi merkeziyetçilik olanaklarını göstermek için harika bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, dünya çapında yüz milyonlarca hayranı olan rekabeti Metaverse’e getirmek istiyoruz. Bunun için Laliga’nın Decentraland’a dahil edilmesi konusunda Stadioplus ile çalışmaktan mutluluk duyuyoruz’ dedi.

İspanya Takımları ve Metaverse

Bazı İspanyol futbol takımları farklı Metaverse girişimlerinde bulunmuştur. Ligin en büyük takımlarından biri olan FC Barcelona, ​mart ayında Metaverse’e ilgisini göstermiştir. Bu kapsamda takım, faaliyetlerinin gelişimini merkezileştirmek için eğlence tabanlı bir bölüm olan Barca Studios’u başlattı. Bununla birlikte, taraftar token’ını piyasaya sürmeden önce kulüple ortak olan Socios.com takıma yatırım yaptı. Açıklamalara göre, ağustos ayında gerçekleşen yatırım Barca Studios’a 100 milyon dolar değerleme kazandırdı. Ayrıca, LaLiga’nın bir başka favori takımı olan Real Madrid, Metaverse’e ilgi göstermektedir. Bu kapsamda takım Metaverse’teki faaliyetleri ve IP’lerini korumak için bir dizi ticari marka başvurusunda bulunmuştur.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İspanya Futbol Ligi LaLiga, Metaverse Dünyasına Giriş Yapıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!