Nayib Bukele, El Salvador başkanlığı için yeniden aday olacağını duyurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, 15 Eylül’deki Bağımsızlık Günü canlı yayınında görev süresinin 2024’te dolmasının ardından yeniden seçime gireceğini duyurdu.

Bukele’nin O duyurusunda kafa karıştıran bir nokta ise, El Salvador’da geçmiş başkanların iki dönemden daha fazla görev almalarına müsade edilmemiş olması.

“Gelişmiş ülkelerde yeniden seçim var ve ülkemizin demokratik yapısında yapılan yeniden ayarlamalar sayesinde artık El Salvador’da da olacak.”

Anketler ise Bukele’ye büyük bir destek olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz ay düzenlenen bir ankette başkanlığına güven oranı yüzde 85, güvenlik konularındaki yönetimine güven oranı ise yüzde 95 çıktı.

Ne var ki El Salvadorlular, duyurunun ardından protesto için sokağa döküldü. Bukele’yi yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle protesto edenler arasında Bitcoin’in entegrasyonunu uygun bulmayanlar da var.

EL PUEBLO MARCHÓ CONTRA @nayibbukele HOY #El15Marchamos

Miles de personas se hicieron presentes a la marcha contra la corrupción de Bukele, por el Bitcoin, por los inocentes presos, por la falta de obras, contra la reelección inconstitucional, por las mentiras y engaños. pic.twitter.com/FVPton9hXn

— Prensa Política (@PrensaPolitiSV) September 16, 2022

Bukele, bundan bir yıl önce, Eylül 2021’de Bitcoin’i ulusal para birimi statüsüne getirmişti. El Salvador, geçtiğimiz günlerde Bitcoin ile ilk yıl dönümünü kutladı.

Ne var ki, ülkede bu yıl şubat ayında gerçekleştirilen ulusal araştırmaya göre, nüfusun yalnızca yüzde 20’si devletin geliştirdiği Bitcoin cüzdanı Chivo Wallet’ı aktif olarak kullanıyor. Uygulamayı indirenlerin sayısı ise, muhtemelen 30 dolarlık hediye nedeniyle bunun iki katı.

Diğer yandan, araştırmaya katılan işletmelerin de yalnızca yüzde 20 kadarı kripto ödemelerini kabul ediyor. Bunların çoğu da küçük esnaf değil, büyük işletmeler.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Nayib Bukele, El Salvador başkanlığı için yeniden aday olacağını duyurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!