Bitcoin fiyatı 19.600 dolar desteğine tutunmaya çalışıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), güncel kripto düşüş trendinin derinleştiği 16 Eylül’de bölgesel dip seviyelerinin altına geçmeyi deniyor.

BTC/USD paritesinin 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Merge sonrası BTC boğalarına rahatlama yok

Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi, çeviri yayım saati itibarıyla 19.600 dolara doğru yaklaşıyor. Paritenin daha da aşağıya gerilemesini ise alıcı desteği önlüyor.

Bu seviye, Merge’ün tamamlanmasıyla tetiklenen ve ETH/BTC paritesinin son üç haftanın en düşük seviyesine gerileten satış dalgasında taban seviye işlevi görmüştü.

ETH/BTC paritesinin 1 günlük mum grafiği (Binance). Kaynak: TradingView

Yatırımcı ve analistler ise havada görülen kara bulutlara rağmen, piyasaya dair düşüncelerini yeniden gözden geçirme ihtiyacı duymuyor.

Il Capo of Crypto, uzun süredir düşündüğü bir teoriyi yineleyerek, “Bu noktadan sonra BTC’nin hızlıca 23.000 dolara, ETH’nin ise 1.800 dolara yükseleceğini ve sonrasında büyük bir satış dalgası yaşanacağına eminim,” diye yazdı.

“Zaman gösterecek.”

“Durumun iyi gözükmediği” uyarısını yapan CryptoBullet ise, 4 saatlik grafikte 100 dönemlik hareketli ortalamanın (MA) geçilmesi gerektiğini öne sürdü.

Now this doesn’t look good

Same condition – reclaim the MA100 and I’ll be bullish pic.twitter.com/sbogDrqkcE

— CryptoBullet (@CryptoBullet1) September 16, 2022

Dalio riskli varlıklar konusunda uyardı 

Diğer yandan, yatırımcı Ray Dalio, mevcut enflasyonist koşulların piyasalara ne getirebileceğine dair çıkarımlarda bulundu.

Dalio, 13 Eylül tarihli blog gönderisinde faiz oranlarının artırıldığı bu süreçte borsaların yüzde 30 değer kaybıyla darbe alabileceğini söyledi. 

“Faiz oranlarında mevcut orana kıyasla yüzde 4,5 civarı artış yapılacağını tahmin ediyorum. Bunun hisse senedi fiyatlarına etkisinin ise yüzde 20 civarı düşüş, gelirde ise yüzde 10’a yakın düşüşe yol açacağını düşünüyorum.”

Borsalar ile yüksek korelasyon gösteren bir başka riskli varlık sınıfı olan kriptolar da bundan etkilenebilir ve Bitcoin, 10.000 dolara yakın seviyeleri hedef alabilir.

Fed’in bir sonraki faiz görüşmesinde 75 baz puan artış kararı alması bekleniyor.

Fed hedef oran olasılıkları grafiği. Kaynak: CME Group

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin fiyatı 19.600 dolar desteğine tutunmaya çalışıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!