Tayland SEC, Kripto Para Şirketlerinin Staking ve Kredi Hizmetleri Sunmasını Yasakladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para şirketlerinin staking ve kredi (lending) hizmetleri sunmasını yasakladı.

Asya’nın kripto para adaptasyonu konusunda önde gelen ülkelerinden olan Tayland beklenmedik bir yasak ile gündem konusu oldu. Ülkenin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 15 Eylül Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkedeki kripto para şirketlerinin staking ve kredi hizmetleri sunmasını yasakladığını duyurdu. Düzenleyici kurum tarafından açıklanan yasağın, kullanıcıları kripto paralarla borç veren şirketlerle alakalı birçok riskten korumak için alındığı belirtildi.

Düzenleyici kurum geçtiğimiz temmuz ayında para çekme işlemlerini durduran kripto para borsası Zipmex’e karşı soruşturma başlatmıştı. Zipmex ekibi bu soruşturmaya karşılık kullanıcı varlıklarının güvenle saklandığını ve işlemlerin açılması için zamana ihtiyaçlarının olduğunu duyurmuştu. Ayrıca Zipmex borsası Tayland’ın yanı sıra Singapur, Avustralya ve Endonezya’da hizmet veriyor.

Tayland yakın tarihli Chainalysis araştırmasına göre, dünya çapında kripto para adaptasyonu tablosunda sekizinci sırada yer alıyor. Borsalardaki stake ve lending (kripto para kredi hizmeti) seçeneklerinin yasaklanması Ethereum gibi Hisse Kanıtı (PoS) ile çalışan kripto paraların yaygınlaşması açısında kısıtlayıcı olabilir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tayland SEC, Kripto Para Şirketlerinin Staking ve Kredi Hizmetleri Sunmasını Yasakladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!