Matt Higgins, 50 Bin Dolara ENS Alan Adı Satın Aldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Matt Higgins, kısa bir süre önce 30 ETH karşılığında ENS alan adı satın aldığını açıkladı. Bu rakam açıklama sırasında yaklaşık olarak 50 bin dolara denk gelmekteydi. ENS alan adlarının yoğun talep görmesiyle, iki haneli üç haneli .eth alan adları yüksek değerli satışlar getirmeye devam ediyor. Açıklamaya göre Matt Higgins, 713.eth alan adını satın aldı. 713 sadece üç basamaklı bir sayı değildir. Aynı zamanda, müzik gibi popüler kültürlerde sıklıkla bahsedilen Houston’un alan kodudur. Buna benzer sayılar alan adlarında oldukça öneme sahiptir. NFXhaber olarak, detaylı bilgileri sizin için derledik.

Matt Higgins Araştırmaları için Destek İstedi!

Geçtiğimiz yıl boyunca, ENS alan adlarına önemli bir ilgi artışı olmuştur. Geçen ay itibariyle Ethereum Name Service, alan adlarında 2 milyon kullanıcıya ulaştıklarını doğruladı. Bu doğrulamayı gerçekleştirmek için Tweet attılar. Attıkları Tweet’te, ‘2 milyon ENS ismi oluşturulmuştur! 1 milyon isme ulaşmak beş yıl, 2 milyon isme ulaşmak 3,5 ay sürdü. Ayrıca biz daha yeni başlıyoruz’ yazdılar.

Ünlüler giderek NFT alanına daha fazla katılım sağlamaktadır. Ayrıca şimdilerde, Matt Higgins gibi bazı ünlüler de ENS alanlarını araştırdıklarını dile getirmektedir. ENS son dönemde yaşadığı sıkıntılara rağmen yatırımcılar tarafından desteklenmeye devam ediyor. Domain problemini çözmek için davaya başvuran ENS kurucuları, şimdilerde yol haritasında güncelleme yapmamaktadır. Ayrıca yakın zamanda açılan son dava GoDaddy ile ENS ekibi tarafındadır. Dahası bu dava sonucunda bazı servis sağlayıcılarında değişiklikler gerçekleşebilecektir.

Matt Higgins ilk olarak, Twitter üzerinden bir yardım talebinde bulunmuştur. Talepte, ‘beni burada gördüklerin konusunda eğitebilir misiniz? Web3 hızına yetişemiyorum’ yazdı. Matt’ın bu talebiyle beraber, Web3 araştırmaları gerçekleştirdiği konuşulmuştur. Ardından talebine karşılık olarak, topluluğun çoğu ENS alan adlarından bahsetti. Matt, bu önerilere tepki olarak, birden fazla ENS alan adına teklif verdiğini duyurdu. Tekliflerin ardından 24 saatten daha kısa bir zaman diliminde, 917.eth, 718.eth ve 713.eth alan adlarını aldığını duyurdu. Son olarak, Twitter kullanıcısı gweiman_eth, Matt Higgins’e hediye olarak Blockchain alan adı mhiggins.eth’i kaydettirmek için zaman ayırdığını bildirdi.

ENS Alan Adlarına Yeni Ücret Tarifesi Önerildi!

Vitalik Buterin, alan adlarının ucuzluğunun ileride sıkıntılara sebebiyet vereceğini belirterek, yeni ücret tarifesi önerdi. Ayrıca mevcut ENS tahsis sisteminin, bölgeleri tahsis etmek için uygun ve en ekonomik yol olmadığını açıkladı. 5 harfli bir alan adı kaydettirmek için mevcut toplam ücret, yalnızca yıllık 5 dolara denk gelmektedir. Bu rakam 4 harfli ve aşağısına doğru giderek artmaktadır.

Vitalik Buterin, bakım ücretlerinin alan adı taleplerine bağlanması gerektiğini savunmaktadır. Ayrıca teklif, etki alanının yıllık bakım ücretinin pazarın yönüne göre dalgalanmasına sebebiyet verecektir. Fiyat ilk olarak teklif sahiplerinden alınacaktır. Bununla beraber teklifin, herkese belirli bir alan adı için teklif verme şansı vererek piyasaları canlandırması beklenmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Matt Higgins, 50 Bin Dolara ENS Alan Adı Satın Aldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!