Bitcoin, TÜFE açıklaması öncesi 22.000 doların üzerinde savaş veriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), piyasaların ABD’nin yeni enflasyon verilerinin açıklanmasına hazırlandığı 13 Eylül’de büyük direnç bölgesiyle mücadele etmeye devam ediyor.

BTC/USD paritesinin 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

“Ciddi” direnç seviyesine adım adım

Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi, 22.500 dolar direncini kırmaya çalışıyor.

Boğaların 22.000 doların ötesindeki satıcı duvarını yıkma çabası sinir bozucu oldu ve gece boyu süren konsolidasyon süreciyle devam etti.

Zincir üstü izleme kaynağı Material Indicators, direnci kırma konusunda yaşanan zorluğu, Binance’in BTC/USD emir defterinin önceki güne ait ekran görüntüsüyle aktardı.

Let’s see if they are hungry enough to snack on $13M in #BTC ask liquidity.#FireCharts pic.twitter.com/GY3giu7Mh8

— Material Indicators (@MI_Algos) September 12, 2022

Bir diğer analiz platformu Whalemap, mevcut seviyenin boğaların tutunmaya çalıştığı bir seviye olmasının şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Whalemap ekibi, “İzlenmesi gereken yeni bölge 22.780 – 23.400 dolar,” diye açıkladı.

“Bu direnç ciddi FAKAT 19-25 bin dolar bandındaki son direnç seviyesi.”

Bitcoin balinalarının cüzdan girişleri. Kaynak: Whalemap/ Twitter

Yukarıdaki grafik, balina cüzdanlarının geçmişte çeşitli fiyat seviyelerinden birikim düzeylerini gösteriyor. Dolayısıyla spot fiyata yakın bölgelerde dirence çarpmak kaçınılmaz görünüyor.

Bu tür balina kümeleri, BTC fiyat hareketindeki güncel dipte de son noktayı koymuştu.

Durumu analiz eden popüler yatırımıc Crypto Ed, yakında düzeltme yaşanacağına emin olduğunu söylerken, spot seviyede alım ilgisinin de sürdüğünü belirtti.

#BTC a correction down would absolutely make sense (small CME gap), but check how spot keeps buying this (white indicator). pic.twitter.com/XbXATe8W8I

— Ed_NL (@Crypto_Ed_NL) September 13, 2022

TÜFE verileri birkaç saate açıklanacak

Eight CEO’su Michaël van de Poppe’a göre, günün fiyat hareketini ABD’nin ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri belirleyecek.

Enflasyonun düşmeye devam ettiğini doğrulayabilecek olan bu verilerin duyurulması, şüphesiz tüm riskli varlık piyasalarında dalgalanmayı artıracak. ABD TÜFE verileri, Türkiye saati ile 15:30’da açıklanacak

“Bugün TÜFE için büyük gün. Enflasyonda geçtiğimiz aya kıyasla yüzde 0,1 düşüş, yıllık enflasyonda ise yüzde 8,1’e gerileme bekleniyor,” diyen Van de Poppe, şöyle açıkladı:

“Sayılar beklentiyi aşarsa, riskli varlıklardan muhtemelen yoğun bir negatif reaksiyon göreceğiz. Beklenenden düşük çıkarsa da reaksiyon olumlu olacaktır. Bu kadar basit.”

Riskli varlıkları etkileyen önemli faktörlerden biri olan ABD Doları Endeksi (DXY) de birkaç gündür görülen düşüş tredini sürdürüyor. DXY, 108 puanı destek olarak korumaya çalışıyor.

ABD Doları Endeksi’nin (DXY) 1 saatlik mum grafiği. Kaynak: TradingView

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin, TÜFE açıklaması öncesi 22.000 doların üzerinde savaş veriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!