David Bowie NFT’leri Piyasaya Sürülüyor! Hayranlar Tepkili!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

David Bowie kuruluşu kısa süre önce ‘Bowie on the Blockchain’ adlı bir dizi NFT koleksiyonunu piyasaya süreceğini duyurdu. Ancak resmi duyurunun ardından, bazı Bowie hayranları projeyi kınadı. Ayrıca projeyi bir piramit şeması olarak nitelendirdi. Bowie’nin Blockchain koleksiyonu 13 Eylül’de Opensea’da piyasaya sürülecektir. Ayrıca satıştan elde edilen gelir, küresel yoksulluk karşıtı kar amacı gütmeyen kuruluş olan Care’e bağışlanacaktır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

David Bowie Anısına Bowie on the Blockchain Koleksiyonu!

Yakın zamanda duyurulan Bowie the Blockchain NFT koleksiyonu duyurudan sonra bazı tepkilerle karşı karşıya kaldı. David Bowie, Ocak 2016’da vefat eden ünlü bir İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve aktördür. Bowie, ‘The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’ albümü ve hit single’ı ‘Space Oddity’ ile tanınan en yaratıcı müzisyenlerden biri olarak kabul edilmektedir. NFT koleksiyonunda Bowie’yi, saygıyla anan sanat eserleri yer alacaktır. Ayrıca dijital koleksiyon David Bowie kuruluşu ve We Love the Arts adlı bir Web3 girişimi tarafından desteklenmektedir.

NFT pazarı Opensea, Twitter’da Bowie on the Blockchain NFT koleksiyonunun tanıtımını yapmıştır. Ayrıca Opensea bir tweette; ’13 Eylül’de David Bowie’nin ölümsüzleştireceğiz. Dünyanın önde gelen dokuz kripto sanatçısı olarak yeni bir sınır daha etkilenecektir. Onun mirasını kutlamak için bir araya gelerek BowieOnTheBlockchain’e sahip çıkın’ yazdı. Resmi duyurudaki açıklamalara göre, Bowie merkezli NFT satışından elde edilen tüm fonlar Care’e kuruluşuna bağışlanacaktır. Bowie’nin eşi Iman olarak bilinen süper model, Care’in küresel bir savunucusudur. Duyuruyu takiben, birkaç kişi Bowie’yi anan Blockchain fikrini sert bir dille eleştirmiştir.

Eleştiriler Giderek Çoğaldı!

Bir kullanıcı David Bowie’nin resmi Twitter sayfasına yazılar paylaştı. Bir yazısında, ‘NFT saçmalıklarıyla uğraşıp piramit şeması kullanmadan sadece hayır işleri için para toplamaya ne dersiniz?’ diye yazdı. Başka bir kişi, ‘David Bowie bunu istemezdi’ yazdı. Ancak bazı kullanıcılar aynı fikirde değildir. Ayrıca kullanıcılar, Bowie’nin ‘Bowie fonlarını’ nasıl yarattığından bahsederek cevap verdi. Bowie fonları, Bowie’nin albüm satışları ve performanslardan elde edilen fonlarla desteklenen varlığa dayalı menkul kıymetlerdir. Başka bir kişi de şu anda vefat eden müzik efsanesinin bir NFT koleksiyonunun çıkmasını istemeyeceği konusunda ısrar eden kullanıcıya yanıt verdi. ‘Bowie, Bonds ile hemen hemen hepsine öncülük etmiştir’ dedi.

Jon Blistein’a göre Bowie kuruluşu, ‘Bowie’yi Blockchain’e taşımak için uzun süredir çalışmaktaydı. Kuruluş, çözümü Web3 girişimi We Love the Arts’ta buldu. Ayrıca kurucu ortak Andrew Keller, bir açıklamasında, Bowie Bonds to Blistein gibi kavramlardan bahsetti. ‘Kripto sanat alanının gerçekte ne olduğu hakkında ne kadar çok düşünürseniz, Bowie’nin hayranlarıyla ilişki kurma yollarından bazılarında zamanının ne kadar ilerisinde olduğunu o kadar çok anlıyorsunuz’ dedi.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
David Bowie NFT’leri Piyasaya Sürülüyor! Hayranlar Tepkili!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!