İngiltere’nin yeni başbakanı belli oldu: İşte kripto dostu açıklamaları!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Krallık’ta Boris Johnson’ın istifasının ardından başlayan başkanlık yarışı, kısa bir süre önce sona erdi. Böylece Liz Truss, İngiltere’de başbakanlık koltuğuna oturan yeni isim oldu. Truss’ın, Boris Johnson’ın istifasını Kraliçe II. Elizabeth’e resmen sunmasının ardından göreve başlayacağı ifade edildi. Yaşanan gelişme sonrası, Liz Truss’ın 2018’de yaptığı kripto para dostu bir Twitter paylaşımı da yeniden gündeme oturdu.  

Aktarılan detaylara göre; Truss, söz konusu paylaşımı yaptığı sırada Hazine Bakanlığı’nın başındaydı. Paylaşımda “Kripto paraları, potansiyellerini kötü şekilde kullanmadan hoşgörüyle karşılamamız lazım. Refah seviyelerini azaltan düzenlemeleri kaldırarak serbest girişim alanlarını özgürleştirin” ifadeleri kullanılmıştı.  

Liz Truss, başbakanlık yarışında Richi Sunak’ı geride bıraktı

Öte yandan; Liz Truss, başbakanlık yarışında 60 bin oya karşılık 81 bin oyla Richi Sunak’ı geride bıraktı. Sunak’ın, kripto paralara çok daha pozitif bir yaklaşım benimsediği biliniyordu. Johnson’ın istifasından önce Maliye Bakanlığı’ndaki görevinden ayrılan Sunak, Birleşik Krallık’ı bir kripto merkezi haline getirmeyi hedefliyordu. Ünlü politikacı, döneminin hazine bakanı olan John Glen ile kripto para ödemelerini yasallaştıran bir yasa tasarısı üzerinde de çalışmıştı. Yaşanan gelişmeler sonrası, Truss’ın bu yasa tasarısına hükumet desteğini sürdürüp sürdürmeyeceği de merak konusu oldu.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İngiltere’nin yeni başbakanı belli oldu: İşte kripto dostu açıklamaları!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!