Bitcoin’in Dip İnşa Süreci Bu Tarihe Kadar Sürebilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) geçen hafta %10’un üzerinde düştü. Bu iki aydır görülen en büyük fiyat düşüşüydü. Analistler, son çöküşün FED’in Cuma günü gerçekleşecek Jackson Hole isimli yıllık ekonomik sempozyumuyla bağlantılı olduğunu söylüyor. Buna göre, sempozyumun yaklaşmasıyla ortaya çıkan kaygılar BTC fiyatında ayıların kontrolü ele almasını sağladı.

“Bitcoin kısa vadede bu seviyeleri görebilir”

FED’in Temmuz toplantısının tutanakları ortaya çıktı. Tutanaklar, 2023’te faiz oranı düşüşü umutlarına bir darbe vurdu. Bunun sonucunda Bitcoin, aktif olarak geri çekilirken satış baskısı gördü. İkinci en büyük kriptoda ise olaylar farklı gelişti. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, Jump Crypto’nun ETH satmasıyla ilgili haberler, Ethereum fiyatında kârı teşvik etti. Gözlemcilere göre Bitcoin’in düşüşü teknik tabloları kırdı ve düşüş eğilimini canlandırdı.

Trader ve analist Alex Kruger CoinDesk’e bir demeç verdi. Buna göre, geçen haftaki düşüş ayıları Bitcoin’de sürücü koltuğuna oturttu. Piyasanın tersine dönmesi biraz zaman alacak ve iyi haberlere ihtiyaç duyacak. Coinbase kurumsal araştırma başkanı David Duong’a göre, Bitcoin’in günlük teknik tablosu düşüş eğilimine girdi. Yani BTC fiyatının kısa vadede zemin kaybetmeye devam etmesi mümkün. Duong şunlraı söyledi:

“BTC, önümüzdeki birkaç hafta içinde desteği muhtemelen 20,830 dolar ve 19,230 dolarda yeniden test edecek.”

FED, fiyat oynaklığını tetikliyor

Geçen haftaki Fed tutanaklarından sonra, piyasa beklentileri değişti. Piyasa, Powell’ın Jackson Hole sempozyumu sırasında şahin tarafta yer alacağını öngörüyor. Sempozyum; merkez bankacıları, maliye bakanları, akademisyenler ve finans piyasası katılımcılarını ağırlayacak. Duong, “FED Başkanı Jerome Powell, muhtemelen sıkılaştırma döngüsünün henüz bitmediğini vurgulayacak” dedi. Mott Capital Management’ın kurucusu Michael Kramer ise, haftalık bir piyasa güncellemesinde şunları yazdı:

“Powell’ın, gelecekteki faiz artışlarının hızının yavaşlayabileceğini, ancak daha tırmanmaları gereken çok şey olduğunu ve belli bir süre için şahin kalacaklarını oldukça net bir şekilde ortaya koymasını beklerdim.”

“FED sıkılaştırmalarının sonuçları 6 ay içinde ortaya çıkacak”

FED Temmuz ayında yaptığı açıklamada, bir noktada sıkılaştırmayı yavaşlatmanın uygun olacağını söyledi. Ayrıca, riskli varlıklarda bir rahatlama rallisini tetikleyeceğini ifade etti. Bununla birlikte, Singapur merkezli dijital varlık yönetimi platformu Metalpha’nın Başkan Yardımcısı Dan Peng farklı düşünüyor. Ona göre, para politikası gecikmeli çalışıyor. Dolayısıyla FED, bir süre için şahin senaryosuna bağlı kalacak gibi duruyor.

Peng, Yüksek faiz oranlarının enflasyon üzerindeki etkisi yaklaşık altı ay sonra ortaya çıkacak” dedi. Ardından, “Şu anda Bitcoin için daha fazla çağrı yapmak için hala çok erken.” diye ekledi. ABD finans piyasalarının neredeyse tamamındaki koşullar Haziran ortasından bu yana gevşiyor. Bu nedenle FED’in sıkılaştırma yanlısı önyargıyı bir süre daha sürdürmek için bolca yeri var.

“Bitcoin dip inşa süresi bu tarihe kadar sürecek”

Daha sıkı ekonomik koşullar, büyüme yavaşlamasının bir işareti olarak görülüyor. Ancak bunun tersi de geçerli. Koşullar ne kadar sıkıysa, merkez bankasının büyümeyi kısıtlamadan ekonomiden likiditeyi boşaltması o kadar zorlaşıyor. Bitcoin’in kısa vadeli beklentileri kasvetli. Bununla birlikte, düşüş trendinin çoğu muhtemelen gerçekleşti. Metalpha’dan Peng, “Orta ve uzun vadeli perspektifte, mevcut pazar Kitchin döngüsünün dibinde ve dip inşa süreci önümüzdeki birkaç ay içinde tekrarlanacak.” dedi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in Dip İnşa Süreci Bu Tarihe Kadar Sürebilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!