CFTC’den Bitcoin Dolandırıcılığı Soruşturması – Bitcoin Haberleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para birimlerinin kullanımları arttıkça, kötü niyetli kişiler yeni dolandırıcılık yöntemleri geliştiriyor. ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu, bir kişiyi Bitcoin ponzi şeması işletmekle suçladı.

CFTC, Bir Kişiyi 12 Milyon Dolarlık Dolandırıcılıkla Suçladı

ABD Emtia Vadeli işlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Ohio’lu bir kişiye, Bitcoin ponzi sisteminin bir parçası olduğunu iddia ederek icra davası açtı. Açılan davaya göre, suçlanan kişi ayrıca yat kiralama, lüks bir araba ve özel jet kullanımlarıyla müsrif bir hayat tarzı için dolandırıcılıktan elde ettiği paraları kullandı. Suçlamada Rathnakishore Giri ve şirketlerini sahtekarlıklarla 150 müşteriden para toplamak ve kripto varlık ticaretine yönelik müşteri donlarını kötüye kullanmak suçladı. Şikâyette ayrıca Giri’nin ebeveynleri de suçlandı.

İlginizi çekebilir: Bitcoin Madencilik Hisseleri, Bir Ayda Büyük Kazançlar Elde Etti

ABD Emtia Vadeli işlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) komiseri Kristin Johnson açıklamasında, “Giri, dijital varlık yatırım fırsatlarına yönelik kişilerin tutkusundan ve iyi niyetinden yararlandı. Dolandırıldığından farkında olmayan kişilerden, finansal bir kayıp olmaksızın olağanüstü getiri elde etme sözüyle 12 milyon doların üzerinde nakit ve Bitcoin sahibi oldu.” ifadesini kullandı. CFTC, dolandırılan müşterilerin varlıklarının iadesini talep etti.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CFTC’den Bitcoin Dolandırıcılığı Soruşturması – Bitcoin Haberleri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!