Blockchain Müzik Platformu Audius Hacklendi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para ve Blockchain sektörünün artan popülaritesiyle birlikte bu alana yapılan hack saldırılarının sayısı da artmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde NFT pazar yeri Premint‘in saldırıya uğradığını ve yüzlerde NFT‘nin çalındığını aktarmıştık. Bu kez Blockchain müzik platformu Audius hacklendi.

Müzik Platformu Audius, Hack Saldırısıyla Karşı Karşıya Kaldı

Blockchain tabanlı müzik paylaşım platformu Audius, 1.8 milyon değerinde hack saldırısına uğradı. Audius platformu, kötü niyetli bir yönetim teklifini kabul etti. Kötü niyetli bu teklif, topluluk oylamasıyla onaylandı. Teklifin sonuçlanmasıyla birlikte hacker 1.8 milyonluk Audius tokenı ele geçirdi.

Merkeziyetsiz müzik akışı protokolü Audius, bir hacker’ın kötü niyetli yönetim oyu kullanarak topluluk hazinesinden fon çaldığını bildirdi.

Güvenlik firması CertiK‘e göre, hacker Audius’un yönetim sistemi tarafından kullanılan akıllı sözleşmedeki belirli yapılandırmaları başarıyla değiştirdi.

İlginizi çekebilir: Son Dönemde Satılan En Pahalı ENS Adresleri

Hacker daha sonra topluluk hazinesinden 18 milyon değerinde AUDIO token transferini talep eden bir yönetim önerisi (Teklif 85) oluşturup onaylamaya başladı. Zincir verilerine göre, saldırı Cumartesi günü gerçekleşti.

Çalınan tokenlerin piyasa değerinin 6 milyon dolardan fazla olduğu tespit edildi. Hacker, piyasadaki oynaklık nedeniyle 705 Ethereum’a (1,1 milyon dolar) sattı. Çalınan diğer fonlar ise hala hacker’ın adresinde duruyor.

Audius tarafından yapılan son açıklamada, akıllı sözleşmedeki sorunların tespit edildiği ve düzeltildiği aktarıldı. Audius sözleşmelerini ve AUDIO tokenlerini de durdurdu.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Blockchain Müzik Platformu Audius Hacklendi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!