Şanghay beş yıllık kalkınma planına blockchain, NFT ve Web3’ü dahil etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in en büyük şehri Şanghay, önümüzdeki beş yıl için yaptığı planda blockchain, NFT, metaverse ve Web3 gibi inovasyonların geliştirilmesini destekleyeceğini doğruladı.

Şanghay yerel yönetimi, 13 Temmuz’da “14’üncü Şanghay Beş Yıllık Dijital Ekonomi Kalkınma Planı” taslağını yayınladı. Taslak, “dijital teknolojinin reel ekonomiye derinlemesine entegre edilme” misyonunu ortaya koyuyor ve teknolojik yönleri bilim insanlarının değerlendireceğini, piyasa talebini ise girişimcilerin keşfedeceğini belirtiyor.

Plana göre NFT alım satım platformları kurmak isteyen girişimciler ve “NFT ve diğer varlıkların araştırılması ve dijitalleşmesinin teşviki” desteklenecek. Blockchain’e ise ayrı bir kısmı verildi ve blockchain teknolojisinin geliştirilme ve uygulanmasının desteklenmesine ve güçlü inovasyon kapasitesi ve bağımsız kontrole sahip bir blockchain geliştirme ekosistemi oluşturulmasına bağlı kalınacağı bildirildi.

Planda metaverse hedeflerine de yer verildi: Yerel hükümet, sanal dünya ve gerçek toplumun etkileşim halinde olacağı platformun araştırma ve geliştirme çalışmalarını, temel teknolojileri geliştirerek ve daha zengin ve çeşitli içerik senaryolarına sahip yeni platformların oluşturulmasını teşvik ederek hızlandırmayı planlıyor. Aynı zamanda da sanal konserler, idoller ve spor etkinlikleri gibi dijital eğlence alanında yeni tüketim şekillerinin önemi vurgulanıyor.

Web3 fırsatlarının planlı keşif sürecine çoklu platform OpenID, dağıtık veri depolama, merkeziyetsiz alan adı çözüm sistemi (DNS) ve donanım tabanında yapılacak bir güncelleme ve 6G, Internet Protocol versiyon 6 (IPv6), altıncı nesil kablosuz ağ teknolojisi (Wi-Fi6) ve kuantum iletişimin kullanılmasıyla tamamlanacak uçtan uca şifreli iletişim teknolojisinin araştırılması da dahil olacak.

Planda merkeziyetsiz finans (DeFi) konusunda çoğunlukla sessiz kalınsa da, “dijital finanstan” akıllı sözleşmeleri destekleme ve varlık alım satımı, ödemeler, kayıt ve saklama süreçlerini iyileştirme vaadiyle bahsediliyor. Diğer yandan, Çin Bankası tarafından geliştirilen bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan dijital yuanın test edileceği de özellikle vurgulanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Şanghay beş yıllık kalkınma planına blockchain, NFT ve Web3’ü dahil etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!