İngiltere Mali Davranış Otoritesi Yeni Dijital Varlık Direktörü Atadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Mali Davranış Otoritesi (FCA) dijital varlıkları ve bu varlıklarla yapılan ödemeleri denetleyecek olan Ödemeler ve Dijital Varlık direktörlüğünü kurduğunu duyurdu.

FCA, resmi websitesinde yaptığı duyuruya göre direktörlüğün başına Matthew Long’u getirdi. Ekim ayında FCA’daki görevine başlayacak olan Long, şu anda ekonomik suçlar ve yasadışı finans faaliyetlerine karşı faaliyetler yürüten Ulusal Ekonomik Suç Merkezi (NECC) bünyesinde bir direktördür.

Ayrıca Long, NECC bünyesinde organize göçmenlik suçlarıyla, modern kölelikle, insan, uyuşturucu ve ateşli silah kaçakçılığıyla ve bu faaliyetlerden elde edilen gelirlerin aklanmasıyla mücadele etmiştir.

FCA, kripto para piyasaları ile ilgili faaliyetler yürüten firmalara, operasyonlarına İngiltere’de devam edebilmeleri için gerekli olan KYC / AML lisanslarını verirken, son tarihin yaklaşmasıyla baskıların artması üzerine Nisan ayında Victoria McLoughlin’i geçici olarak dijital varlıklar direktörü olarak atamıştı.

Sermaye piyasası uzmanlarına göre, Mali Davranış Otoritesi’nin şu an için görünen en büyük problemi lisans sürecinin oldukça uzun ve karmaşık olması. Bu yorucu süreç B2C2 ve blockchain.com gibi başka firmaların da diğer regülatörden lisans almayı tercih etmesine sebep olabilir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İngiltere Mali Davranış Otoritesi Yeni Dijital Varlık Direktörü Atadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!