Latin Amerika ve Karayipler’de Bitcoin’e Yoğun İlgi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ödeme devi Mastercard’ın yaptığı pazar araştırmasına göre, Latin Amerika ve Karayipler’deki tüketicilerinin yarısından fazlası en az bir kez kripto para işleminde bulundu.

Dev şirket, “Yeni Ödemeler Endeksi” anketinin bir parçası olarak 35.000’den fazla insanla konuştuğunu ve yanıt verenlerin %51’inin son 12 ayda kripto paralar ile en az bir faaliyet gerçekleştirdiğini söyledi. Şirket, Latin Amerika/Karayipler’deki kullanıcıların üçte birinden fazlasının günlük ödemelerde bir stablecoin kullandığını da ekledi. Bu yıl mart ve nisan ayları arasında gerçekleştirilen anket, bölgedeki tüketicilerin %54’ünün dijital varlıkların bir yatırım aracı olarak performansı konusunda “iyimser” olduğunu ortaya koydu.

Tüketicilerin %67’lik kesimi ise eğer geleneksel finans kurumları tarafından desteklenirse, kripto varlıklar ile ödeme yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Mastercard’ın bu anketi ayrıca Latin Amerika’da dijital ödemelere olan ilginin hızla arttığını ve katılımcıların %95’inin gelecek yıl dijital ödeme yöntemlerini denemek istediklerini ortaya koydu. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl içerisinde katılımcıların diğer yılların ortalamasından %25 daha az nakit para ile ödeme yaptığı belirtildi.

Bu geniş çaplı anket, Paraguay’da anket katılımcılarının %79’unun mal ve hizmet alışverişlerinde Bitcoin veya diğer kripto para birimlerini kullanarak ödeme yapma beklentisinde olduğunu ortaya koydu. Ayrıca Paraguay özelinde, endüstrileşen bir faaliyet olan Bitcoin madenciliğine de son yıllarda giderek artan bir ilgi bulunuyor.

Haziran ayında, Mastercard’ın rakibi olan Visa‘da Latin Amerika üzerinde ciddi iş birliklerinde bulunmuş ve ilk kripto para destekli kartlarını piyasaya sürmüştü. İlk aşamada sadece Arjantin ve Brazilya’da devreye sokulan bu kartların, Visa yetkilisinin açıklamalarına göre gelecek dönemde Meksika, Kolombiya ve Paraguay gibi diğer Latin Amerika ülkelerinde de piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Haftalık 5 milyar dolarlık Bitcoin işlem hacmiyle Latin Amerika’daki en yüksek kripto para kullanımına sahip olan ülke Venezuela‘da, market alışverişlerinden cep telefonu operatörlerine, hatta büfelere kadar birçok yerde kripto para ile ödeme yapmak mümkün. Özellikle durdurulamayan yüksek enflasyon ve kur artışlarından sonra Venezuela halkı yoğun olarak kripto para kullanımına yöneldi. 2021 yılının eylül ayında bir diğer Latin Amerika ülkesi olan El Salvador‘un Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul ettiğini de göz önünde bulundurarak, birçok yorumcu enflasyon ile mücadele eden bölge ülkelerinin kripto paraları bir kurtuluş olarak gördüğünü düşünüyor.

Sonuç olarak büyük ödeme şirketleri, bu bölgelerde ki kullanıcıların kripto paralara gösterdiği yoğun ilginin farkında ve yatırımlarını bu alana odaklamış durumdalar.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Latin Amerika ve Karayipler’de Bitcoin’e Yoğun İlgi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!