Bitcoin metrikleri, fiyat tabanına işaret ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), Wall Street’in sabit bir performansla açılmasıyla birlikte 28 Haziran’da belirli kısa bir aralıkta seyretti.

BTC/USD 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Bollinger: Bitcoin fiyatı şu anda taban seviyesinde

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’den alınan verilere göre BTC/USD, Bitstamp’ta 21 bin dolar civarında gezindi ve kesin bir yükseliş veya düşüş trendine yönelmedi.

Parite yine de yeni zayıflık belirtileri göstermedi, bu sebeple Cointelegraph’a yazılarıyla katkıda bulunan Michaël van de Poppe, önemli seviyeler üzerinde, özellikle de 22.400 dolara yakın 200 haftalık hareketli ortalamaya bir sıçrayış olabileceğine inanıyor.

#Bitcoin bounced upwards after sweeping the lows at $20.6K.

Honestly, was expecting a further correction towards $20.3K.

Still long on my positions on $FTM, $ADA, $AVAX & $ETH, as I’m still assuming we’ll see continuation towards $22.4K and possibly $23.1K. pic.twitter.com/dbwYQiuZZL

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) June 28, 2022

Çok az sayıdaki kişi net bir yükseliş eğiliminin ortaya çıkmasını beklerken, uzun vadeli perspektifler ise mevcut fiyat seviyeleri üzerinde durdu.

Bunlar arasında Bollinger bantları oynaklık göstergesinin yaratıcısı John Bollinger de vardı ve BTC/USD’ye yeni bir bakış açısıyla, yapım aşamasındaki bir trendin doruk noktasını işaret etti.

Bir sonraki adım, 2021’de Bitcoin’deki çift tepe modelinden sonra görülen seviyeden daha yüksek olabilir.

Picture perfect double (M-type) top in BTCUSD on the monthly chart complete with confirmation by BandWidth and %b leads to a tag of the lower Bollinger Band. No sign of one yet, but this would be a logical place to put in a bottom.https://t.co/KsDyQsCO1F

— John Bollinger (@bbands) June 27, 2022

Araştırma: “Neredeyse tüm” Bitcoin metrikleri tüm zamanların en düşük seviyelerinde

Zincir içi analitik firması Glassnode, hafta başladığında Bitcoin için dibin içeride olup olmadığına dair analiz yaptı.

Glassnode, son “The Week On-Chain” isimli haftalık bülteninde, bir dip oluşumunun sinyalini verirken çeşitli aşamalarda, bir dizi zincir üstü metriği inceledi.

Ancak daha önce benzeri görülmemiş bir makro ortamda neyin ne olacağı belli değil.

Glassnode, “Mevcut makroekonomik ortamda, tüm modeller ve önceki örnekler muhtemelen tekrardan teste tabi tutulacak,” ifadelerini kullandı.

“Bitcoin fiyatlarının tarihi taban modelleriyle ilişkili mevcut konumuna göre, piyasa zaten son derece imkansız bir seviyede geziniyor ve işlem günlerinin ise sadece yüzde 0,2’si benzer koşullarda bulunuyor.”

Analizde ayrıca son satışların arkasındaki itici gücü sağlayanların, 2020 ve 2021’de BTC satın alanlar olduğunu belirtti.

“Bitcoin için neredeyse tüm makro göstergeler, önceki döngülerde ayı piyasası tabanı oluşumuyla aynı zamana denk gelen tüm zamanların en düşük seviyesinde bulunuyor. Birçoğu benzer seviyelerde, geçmiş yüzde puanlarının sadece tek haneli olduğu seviyelerde işlem görüyor.”

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’nde kaydedilen gün içindeki 10/100’luk aşırı korku seviyesi, aynı zamanda geçmiş ayı piyasalarındaki klasik bir tersine dönüş seviyesi de oluşturdu.

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi (ekran görüntüsü). Kaynak: Alternative.me

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı kendiniz yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin metrikleri, fiyat tabanına işaret ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!