Katalonya, kendi metaverse dünyasını inşa ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katalonya inovasyon genel müdürü Daniel Marco, Cointelegraph’ın genel yayın yönetmeni Alex Cohen ile yaptığı özel röportajda, hükümetin bölgeyi dijital bir merkez haline getirmek için üzerinde çalıştığı bazı önemli çabalardan bahsetti.

Marco, son iki yılda COVID-19 salgınının dijital ekonomi fikrinin yayılmasına gerçek anlamda katkı sağladığını belirtti. Genel müdür ayrıca, enerji anlaşmasını ve diğer birçok anlaşmaları dijitalleştirmek için harekete geçen Avrupa’dan da çeşiti örnekler verdi.

Marco, 2014 yılında SmartCatalonia Hükümet Stratejisinin direktörü olarak görev aldı ve Katalonya’yı küresel çapta bir “Akıllı Ülke” haline getirme girişimi projesinde denetleyici bir rol üstlendi.. Marco ayrıca, blockchain teknolojisi ve metaverse’in gelişiyle birlikte, fiziksel dünyadan ilham alan tamamen dijital bir ekonomi yaratmaya çalışıyor.

Hükümetin, Cataverse adında bir Katalonya metaverse’i inşa etmeye çalıştığını söylerek şu cümleleri kurdu:

“Cataverse, Katalan dili ve Katalan kültürüyle bağlantılı olacak. İnşa etmeye çalıştığımız metaverse’de sahip olmak istediğimiz şey, kültürleri için bir şeyler yapan Katalanların, bunu metaverse’e de taşıyabilmeleri.”

Katalonya İnovasyon Bakanı, hükümetin Barselona’yı dijital merkez yapma planlarına da ışık tutmaya devam etti. Birçok şeyin kabiliyetlere bağlı olacağını ve hükümetin bu kabiliyet ve yetenekleri gençler arasında yaygınlaştırmak için çeşitli politikalar ve üniversite programları geliştirdiğini söyledi ve ekledi:

“Üniversitelerden genç yetenekler yetiştirmek için çok güçlü politikalarımız var, ama bununla birlikte eğitim kampları ve diğer etkinlikler gibi beceri programlarını da çok fazla geliştiriyoruz çünkü farklı yeteneklere ve profillere ihtiyacımız var.”

Hükümetin her ikisinin dengesini tutturmaya çalıştığını, yani yeni yetenekler yetiştirmeye ve samimi bir çalışma ortamıyla daha fazla yetenekleri kendine çekmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Bakan, Barselona’da turistlerin interaktif bir etkileşimde bulunabileceği blockchain projeleri hakkında sorulan sorulara, kişisel sağlık hizmetlerine odaklanan bir projeden ve toplu taşımaya dayalı birkaç proje örneğinden bahsederek cevap verdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Katalonya, kendi metaverse dünyasını inşa ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!