Bitcoin Fiyatı Madencilik Maliyetinin Altında! Bu Ne Demek?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu hafta, zaten olumsuz fiyat hareketi ile stresli olan Bitcoin yatırımcıları için kabustu. Cumartesi günü, Bitcoin 19.000 dolara düştükten sonra potansiyel olarak yeni bir dip için kapıları açıyor. Bu esnada, yeni BTC madenciliği verileri de aynı duyguyu destekliyor.

Bitcoin fiyatı, madencilik maliyetlerinin altına düştü

Bu arada, bu yeni fiyat seviyesi, normu çeşitli biçimlerde kırmak anlamına geliyor. 19.393 dolar civarındaki mevcut fiyat, 2020 ATH’si olan 19.700 doların çok altında. Ayrıca, bu fiyat hareketiyle 200 haftalık hareketli ortalama da ihlal edildi.

Son veriler, BTC cari fiyatının madencilik harcamalarına daha yakın olduğunu gösteriyor. Bu da küçük ölçekli madencilerin madenciliğe devam etmesinin daha zor olduğu anlamına geliyor. Bu aynı zamanda mevcut senaryoda Bitcoin’in gerçek değerine daha fazla ışık tutuyor. Bir Bitcoin analisti olan Doctor Profit, durumu ortalama madenciler için sürdürülemez olarak nitelendiriyor:

Bitcoin şu anda üretim maliyeti seviyesinin altında işlem görüyor. Ortalama madenciler için sürdürülebilir değil. Kazandıklarından daha fazlasını ödüyorlar.

Bu durum madencileri nasıl etkileyecek?

Ancak daha da önemlisi, bunun Bitcoin tabanını bulmanın açık bir işareti olabileceği söyleniyor. Bitcoin fiyatının tam olarak ne zaman geri dönebileceği net olmasa da, tarihsel veriler olumlu sonuçlar ortaya koyuyor.

Bitcoin fiyatı düşerse daha az sayıda madenci madenciliğe devam edeceğinden, durum madencilik faaliyetini doğrudan etkiliyor. Benzer şekilde, fiyat artarsa ​​daha fazla BTC madencileri devreye girecek. Bu da madencilikten daha fazla getiri anlamına geliyor.

Bitcoin Madencileri BTC Satmaya Başladı! Peki Neden?

Bitcoin hangi seviyelerde dip bulacak?

Analistler, Bitcoin’in üretim fiyatının altına her düştüğünde, aynı anda her döngü için dibi işaretlediğini açıkladı. Bu davranışa daha önce tanık olunan örnekler, 2017 yılının Ocak ve Kasım aylarında ve en son olarak pandemi durumunun neden olduğu bir çöküştü.

Ek olarak, analiz sitesi Glassnode’dan alınan son veriler, BTC madencileri tarafından elde edilen gelirin düşmeye devam ettiğini ortaya koydu. Madencilik harcamalarının artması ve genel makro senaryonun kötü durumda olmasıyla, madenciler artık daha az teşvik ediliyor.

Yatırımcılar, Bitcoin’in 20 bin dolardan nasıl tepki vereceğini bekliyor

Kriptokoin.com analizlerinde yer verdiğimiz üzere, BTC fiyatı son 12 yılda üçüncü kez ciddi bir darbe alıyor. Lider kripto tarihte üçüncü kez dört yıllık trendinin altına düştü. Piyasa buna en son 2015’te ayı piyasası sırasında şahit oldu. Diğeri COVID-19’un dünya genelinde Bitcoin’in tasfiyesine yol açan ekonomik bir çöküşe neden olduğu Mart 2020’ydi. Sonuç olarak yatırımcılar umutlarını kaybetmemeli. BTC daha önce benzer düşüşlerden kurtulmayı başardı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Fiyatı Madencilik Maliyetinin Altında! Bu Ne Demek?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!