Bitcoin, üst üste kırmızı mumlarla kapanış yapmaya devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı, haftasonu düşük hacimlerin etkisiyle oluşan satışlarla 12 Haziran’da da düşmeye devam ediyor.

BTC/USD 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Analist: düşüş, 1929’daki duruma benziyor

Cointelegraph Piyasalar ve Tradingview verilerine göre BTC/USD altı günlük düşüşüne devam ederek 27.150 dolar seviyesini gördü.

Haftalık mum kapanışına saatler kalan Bitcoin, üst üste dokuz hafta boyunca kırmızı mumla kapanış serisini devam ettirme tehlikesiyle karşı karşıya.

Kırmızı mumla kapanış serisine bir yenisini daha eklememek ve ikinci bir haftalık yeşil mumla kapanış için, mevcut 27.500 dolarlık fiyatın yaklaşık 2.000 dolar daha artması gerekiyor.

BTC/USD 1-haftalık mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Önemli destek noktalarının kayıpları ve haftasonu oluşan düşük hacim nedeniyle haftalık kapanışa saatler kala, analistler BTC fiyatının mayıs ayında gerçekleşen son on ayın en düşük seviyesini tekrar test etmesinden korkuyor.

Cointelegraph’a analizleri ile katkı sağlayan Michaël van de Poppe 11 Haziran’daki BTC fiyatı hakkında, “Bitcoin 29 bin dolardaki güçlü destekte durmadı ve düşmeye devam etti. 28,6 bin dolarlık fiyat bölgenin nasıl bir tepki vereceğini görelim,” dedi.

“Eğer burada durmazsa, 26 ve 24 bin dolar seviyesi masada.”

Kripto varlıkların “kapitülasyonları” tartışmaları arasında, sektörün gelenekler borsalar ile olan korelasyonuna dikkat çekenler de var. Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, risk varlıklarının zaten son iki yılda oldukça yüksek ilgi gördüğünü söyledi.  

Twitter takipçilerine, “Eğer geleneksel borsalar düşmeye devam ederse, neredeyse herşey zirveye ulaşmış olacak,” diyen McGlone,

“2020-21’deki risk varlıklarında görülen yükselme 1929 ve 1999’daki gibi bir çöküşle sonuçlanabilir.”  
Ethereum fiyatında önemli değişimler yaşanıyor

Altcoinler için ise durum çok daha kötü görünüyor.

Piyasadaki en büyük 10 kripto paraya baktığımızda, bazılarının durumu yüzde 10’luk düşüşlerle BTC/USD kayıplarından bile daha fazla.

En büyük altcoin Ether (ETH) de gün içinde yüzde 7’ye varan bir fiyat düşüşü yaşadı.

On-chain analitik firması Glassnode, aşağıdaki grafikte de görüleceği üzere, hafta sonu boyunca fiyat düşüşleriyle birlikte, Ethereum piyasasının 1.781 dolarlık ETH realize edilmiş fiyatının altına düştüğünü belirterek,

“Bu da piyasada realize edilmemiş kaybın ortalama yüzde 18,4 olduğu anlamına geliyor. ETH 2.0’ın realize edilmiş fiyatının ise 2.400 dolar üzerinde olduğunu ve realize edilmemiş kaybın yüzde 39,6 civarında olduğunu görüyoruz,” dedi.  

Ethereum realize edilmiş fiyatı vs. ETH/USD fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin, üst üste kırmızı mumlarla kapanış yapmaya devam ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!