Consensus 2022’nin İkinci Gününde Yaşananlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teksas’ta düzenlenen Consensus 2022 etkinliği tüm hızıyla devam ediyor. 9 Haziran günü kapılarını açan etkinlik, 10 Haziran günü de birbirinden önemli konu ve konuşmacılara ev sahipliği yaptı. İlk güne dair yaşananlara buradan kısa bir bakış atabilirsiniz. Şimdi biz ikinci günde neler yaşandığına bakalım.

Consensus 2022 2. Gün

İlk gün gibi ikinci günde meditasyon ve koşu gibi aktivitelerle başladı. Sabah 7’den itibaren katılımcılar kendine uygun bir aktivitede keyifli vakit geçirdi. Açılış konuşması başladığında ise saatler, lokal saatle, sabah saat 10:00’ı gösteriyordu.

Açılış konuşması için sahnede Austin Belediye Başkanı Steve Adler ve CoinDesk CSO’su Michael Casey vardı. Austin Convention Center’da gerçekleşen konuşmada ikili, etkinliğin önemine dikkat çekti ve kalabalığı karşıladı. Aynı saatlerde yine Austin Convention Center’da farklı bir salonda Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, CoinDesk’ten George Kaloudis’in moderatörlüğünde Bitcoin yatırımcısı olmaya dair bazı bilgiler paylaştı. Wall Street’e giden yola dair bir bakış atan Sonnenshein, Bitcoin yatırımcılığının gittikçe geliştiğini ve önemli kilometre taşlarını geride bıraktığını söyledi. Tabii Sonnenshein’in konuşmasında daha gidilecek çok yol olduğu vurgusu da vardı.

Etkinliğin ilk gününde olduğu gibi ikinci gününde de Cüzdanlar ve Borsalar 101 konusu gündemdeydi. Bu kez bu konuda konuşan isim CoinDesk Yönetici Editörü Toby Bochan oldu. Bochan, başarılı ve bilinçli bir yatırımcılığa giden yolda nasıl adımlar atılabileceğine değindi.

Dün de söylemiştik. Kripto para dünyasının bürokrasiye yansıyan tarafı çok önemli. Bu yüzden etkinlikte devlet düzeyinde isimlerin konuşmacı olması da ayrı bir önem taşıyor. ABD Hazine Bakanlığı Hazine Müsteşar Yardımcısı Wally Adeyemo‘nun konuşmacı olduğu panel de bu açıdan çok dikkat çekiciydi. CoinDesk’ten bir moderatörle yapılan konuşmada, federal politikada düzenlemelerin nasıl görüldüğü konuşuldu. Yeniliğe giden yolda dijital varlıkların nasıl adımlardan geçmesi gerektiği vurgulandı. Tabii burada regülasyon ve yatırımcı korumasına dair yapılan vurgular önem teşkil etti. ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Gizlilik ihtiyacını anlıyorum ve saygı duyuyorum, aynı zamanda yasa dışı para aktarmak isteyenlerin dijital varlıkları daha fazla kullanabilecekleri yollar yaratmadığımızdan emin olmalıyız”

Henüz öğlen saati bile gelmemişken, katılımcılar birçok önemli konuda yeni bir bakış açısı kazanmıştı bile. Öğlen arası verilmeden Kraken’den Dan Held ve NYDIC’ten Rahm McDaniel, Austin Kongre Merkezi’nde kurumsal tarafı konuşmak için sahneye çıktı. Kurumsal dünyada Bitcoin’in bu asi çizgisini nasıl koruyabileceğimize yönelik önemli bilgiler elde ettik.

Aynı saatlerde bir başka salonda ise Circle’ın Co-Founder’ı Jeremy Allaire, Norh Island Ventures Co-Founder’ı Glenn Hutchins ile birlikte para taşımanın yeni nesil yollarını konuşuyordu.

consensus 2022nin ikinci gununde yasananlar 3

Aynı anda iki önemli konuşmanın olması aslında Consensus 2022′nin en zorlayıcı yanı diyebiliriz.

Allaire ve Hutchins, para taşımanın e-posta göndermek kadar kolay olduğu bir gerçekliği bizlerle paylaştı. Artık fiziksel paraların demode görüldüğü günlerin çok yakında gelebilme ihtimali yüksek!

Güvenlik ve gizlilik de İnternet varolduğundan beri oldukça önemli. Kripto çağında da bu önem ekstra arttı diyebiliriz. Avast’tan Garry Kasparov da kripto çağında dijital ve kişisel özgürlüğü anlattığı konuşmasıyla öğlenden sonra sahneye çıkan ilk isim oldu.

İlginizi çekebilir: Senatör Toomey: Stablecoin Mevzuatı Bu Yıl Kabul Edilecek

Yeni nesil bir teknoloji olan blokzincir ve kripto paralar, geleneksel finans ile aslında kol kola geziyor. American Express’te yönetici olan Mohammed Badi ve Abra’nın CEO’su Bill Barhydt da fiziksel kartların kripto ile buluşmasına Consensus 2022’de bir bakış attı. Burada dikkat edilmesi gereken noktalar ve kriptoların kartlara getireceği esneklikler aslında panelin odak noktasıydı.

Kripto para denilince akla gelen birkaç kurum var. Bunların başında da Fed yer alıyor. Durum böyle olunca Fed’in etkinlikte konuşulması da kaçınılmaz. Fed’i konuşacak isimlerin Fed’den olması da son derece önemli. Fed’de görev alan yöneticiler David Mills ve Mark Gould, bize Fed’i anlamamız için önemli ipuçları verdiler. Bürokratik süreçlerin kripto para teknolojileriyle nasıl ve nerede kesişebileceğine dair önemli satır başları da bu konuşmadan çıktı diyebiliriz. Konuşmasında Fed Yönetim Kurulu Yardımcı Yöneticisi David Mills şunları söyledi: “Teknoloji geliştikçe feedbackler almak istiyoruz. Paranın ve ödemelerin nereye doğru gittiğini görmek istiyoruz”

Federal Reserve System CIO Sunayna Tuteja ise “Fed’in nasıl düşündüğünü araştırmanıza gerek yok. Her şey açık ve şeffaf” dedi.

Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, zaten sektör olarak yorumları çok önemsediğimiz bir isim. Novogratz, kriptodan öğrenilen dersleri bu etkinlikte bizlerle paylaştı. Tabii tahmin edersiniz ki buranın en başında panikle ve hızla hareket etmemek öne çıktı.

Web3 çağı markalar için de kritik bir öneme sahip. Bunu konuşan isimler de yeni nesil sektörden değil, geleneksel sektörlerden gelen isimler olmalı. PepsiCo ve MasterCard burada iyi iki örnek oldu diyebiliriz. Yeni nesil teknolojilere markaların nasıl adapte olacağı, adaptasyon sürecinin ilerleyişini konuşan isimlerde PepsiCo’dan Todd Kaplan ve MasterCard’tan Raja Rajamannar oldu.

Bürokrasi demişken, Beyaz Saray da oradaydı! ABD Senatörleri Kirsten Gillibrand, Cynthia Lummis, Pat Toomey ve Kongre Üyesi Patrick McHenry kriptonun Washington’a kadar nasıl geldiğini anlattı. Bu panelde stablecoin’lerin düzenlenmesi üzerinde ağırlıklı olarak duruldu. Toomey, yıl sonuna kadar bir düzenleme geleceğinin sinyallerini verdi.

consensus 2022

Input Output’un tepe ismi Charles Hoskinson da etkinliğe katılan ve konuşmacı olan isimler arasındaydı. Cardano’nun Afrika’da yaptığı işleri anlatan Hoskinson’a sahnede CoinDesk yöneticilerinden Kevin Reynolds moderatörlük etti. Daha önce Afrika turuna çıkan Hoskinson, şirketin bölgede eğitim ve diğer destekler konusunda aktif rol oynamasını istiyor.

Şirketlerin tepe isimlerinin olduğu etkinlikte FTX CEO’su Sam Bankman-Fried da vardı. Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olan FTX’in yöneticisi, kripto para birimlerinin ve bu teknolojilerin normalleşine doğru bir yolculuğa çıkıldığını anlattı.

Etkinliğin ikinci gününden de satış başları böyleydi. Tabii burada anlatılanlar dışında birçok konuşma ve etkinlik, gün boyu ziyaretçilerin oradan oraya koşturmasına neden oldu. Konuşmaların ardından katılımcılar, düzenlenen partilerle günün yorgunluğunu üzerinden attı.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Consensus 2022’nin İkinci Gününde Yaşananlar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!