Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu, NFT riskleri konusunda uyardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SCF), yatırımcıları popülaritesi son yıllarda oldukça artan NFT’ler hakkında uyaran bir bildiri yayımladı. Düzenleyici kurum, yayımladığı uyarı bildirisinde şu ifadelere yer verdi:

“Diğer sanal varlıklar gibi NFT’ler de likit olmayan ikincil piyasalar, oynaklık, net olmayan fiyatlandırma, bilgisayar korsanlığı ve dolandırıcılığın da dahil olduğu yüksek riskleri bünyesinde barındırıyor. Yatırımcıların bu riskler konusunda dikkatli olması gerekiyor, NFT’leri tam anlamıyla anlamadıkları veya potansiyel kayıpları göz önünde bulundurmadıkları sürece bu alana yatırım yapmamaları gerekiyor.”

SFC’nin duyduğu endişenin, NFT’lerin menkul kıymetleştirilmesiyle ilgili olduğu görünüyor. SFC tarafından gözlemlenen NFT’lerin büyük bir çoğunluğu, dijital resim, sanat eseri, müzik veya video gibi temel bir varlığın benzersiz bir kopyasını yansıtmayı amaçlıyor ve SCF tarafından herhangi bir düzenleme gerektirmiyor.

Ancak NFT alanındaki menkul kıymetler veya toplu yatırım planları (CIS) olarak yapılandırılmış parçalı veya değiştirilebilir NFT’ler gibi tahsil edilebilir varlıklar ve finansal varlıklar arasındaki sınırı zorlayan varlıklar, SFC’nin yetki alanına giriyor. Bu faaliyetleri yürüten şirketlerin Hong Kong sakinlerini talep etmesi, herhangi bir muafiyet uygulanmadığı durumda sağlayıcının SFC’den bir lisans almasını gerektiyor.

CIS, bireysel yatırımcılara, aksi takdirde herhangi bir tek taraf için çok fazla maliyete yol açacak gerçek hayattaki koleksiyonların kısmi mülkiyetini elde etmeleri konusunda makul bir çözüm sunduğu için son zamanlarda ivme kazandı. Ancak, bu tür yatırım şekillerinin menkul kıymetleştirme olup olmadığı konusundaki soru işaretleri gündemdeki yerini koruyor.

Antwerp Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi (KMSKA) tarafından yakın bir zamanda blockchainde bir milyon avroluk klasik tabloyu tokenize etmek için başlatılan bir çalışma, borç menkul kıymetleştirme yoluyla gerçekleştirildi. Söz konusu girişim, blockchain varlıkları Rubey ve Tokeny’nin yardımıyla düzenleyici gerekliliklerini karşıladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu, NFT riskleri konusunda uyardı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!