Polkadot protokolleri 250 milyon dolarlık aUSD stablecoin fonuyla coştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ortaklık duyuruları, entegrasyonlar ve stablecoin geliştirme fonuyla Polkadot parachain’leri uçuşa geçti.

Kripto para fiyatları haftalardır düşük seviyelerde geziniyor ve şu anda trendin tersine dönmesi için neyin yapılması gerektiği belli değil. Düşüş trendine rağmen Polkadot (DOT) ekosistemindeki kripto para birimleri, 24 Mayıs’ta toplanmaya başladı ve yüzde 10 ila yüzde 25 arasında değişen kazançlar elde etti. Bu da piyasanın belirli alt sektörlerinde hareket yaşanma ihtimali olduğunu gösteriyor.

Son günlerde token fiyatları artan üç Polkadot protokolüne yakından göz atalım.

Acala 250 milyon dolarlık USD ekosistem fonu başlattı

Polkadot ekosistemindeki ilk yerel stablecoin olan aUSD’nin piyasaya sürülmesiyle birlikte Acala (ACA), önde gelen merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarından biri konumunda.

Terra ekosistemindeki LUNA ve TerraUSD (UST) fiyatlarının çökmesinin ardından yatırımcılar “daha güvenli” stablecoin seçenekleri arıyor.

23 Mart’ta ACA, projenin herhangi bir Polkadot veya Kusama parachain üzerinde stablecoin kullanım senaryoları oluşturmayı planlayan erken aşama girişimleri desteklemeyi amaçlayan 250 milyon dolarlık “aUSD Ekosistem Fonu” başlattı.

Acala, nine parachain teams, and a group of venture funds have launched the $250 million ‘aUSD Ecosystem Fund’ 🅰️💸

The fund is seeking early-stage projects from any @Polkadot or @KusamaNetwork parachain with strong $aUSD stablecoin use cases 🚀https://t.co/OJ2V47ZUry pic.twitter.com/NDgLg2bG8N

— Acala (@AcalaNetwork) March 23, 2022

Acala ayrıca LCDOT/DOT, LCDOT/aUSD, ACA/aUSD ve aUSD/LDOT likidite sağlayıcıları için ödül olarak 1 milyon ACA token ayırdığı başlangıç ​​ödül programı duyurusu yaptı.

AUSD ekosistem fonu duyurusunun ardından ACA’nın fiyatı 23 Mayıs’ta 0,364 dolardan yüzde 31 artışla 24 Mayıs’ta 0,478 dolara yükseldi.

Astar, Microsoft ile ortaklık kurunca toplandı

Astar (ASTR); Ethereum (ETH), WebAssembly ve zk-Rollups gibi ikinci katman çözümlerini destekleyen Polkadot topluluğu için akıllı sözleşme merkezi sunuyor.

Polkadot röle zinciri, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) desteği sunmadığından Astar, Polkadot ekosistemiyle entegre olabilmeleri için birden fazla blockchain ve sanal makineyi destekleyebilen çok zincirli akıllı sözleşme platformu olmak üzere oluşturuldu.

24 Mayıs’ta, teminatlı BAI stablecoin üretmekten sorumlu Astar tabanlı protokol olan AstridDAO, Microsoft ile ortaklık imzaladı.

Hello Astridians!

🔊 PARTNERSHIP ANNOUNCEMENT 🔊@Microsoft welcomes AstridDAO to @msft4startups program to Accelerate Growth of Decentralized Money Market and Stablecoin $BAI 🚀

Details below 🔗 👇 https://t.co/r9YO7E4NaS pic.twitter.com/J26pbrwCTU

— AstridDAO – No.1 native stablecoin on Astar (@AstridDAO) May 24, 2022

Başarılı olması durumunda ortaklık, AstridDAO’nun pazara açılma hızını artıracak ve piyasa etkisini en üst düzeye çıkaracak. Ayrıca Github Enterprise, Microsoft Teams ve Azure kredileri aracılığıyla 350.000 dolara varan değerde avantajlar içerecek.

Ortaklık duyurusunun ardından ASTR’nin fiyatı 0,055 dolardan yüzde 61 artışla 0,0888 dolara yükseldi.

Moonbeam ile Uniswap v3 ortaklığı güven verdi

Moonbeam (GLMR), alt katmanda Solidity projeleri oluşturmak veya yeniden dağıtım sağlamak üzere Ethereum geliştirici araçlarının kullanımını kolaylaştıran, Polkadot üzerinde Ethereum uyumlu bir akıllı sözleşme parachain çözümü.

Merkeziyetsiz uygulamaların büyük kısmı Ethereum üzerinde olduğundan ve merkeziyetsiz finans sermayesinin çoğunluğu burada yer aldığından, Ethereum ağıyla çalışabilirlik aranan bir özellik.

24 Mayıs’ta Uniswap v3 (UNI) protokolünün, Moonbeam ağına eklenme teklifinin kabul edildiği açıklandı. Yani kripto ekosistemindeki en merkeziyetsiz borsanın yakında Moonbeam kullanıcıları tarafından erişilebilir olacağı duyuruldu.

Congratulations to everyone at @GnosisChain and @MoonbeamNetwork!

The proposals have passed and v3 will be deployed on both chains💫

— Uniswap Labs 🦄 (@Uniswap) May 23, 2022

Duyurunun ardından GLMR fiyatı 23 Mayıs’ta 1,15 dolardan yüzde 29 artarak 24 Mayıs’ta günlük en yüksek seviyesi 1,48 dolara yükseldi ve 24 saatlik işlem hacmi yüzde 106 artarak 75,3 milyon dolara çıktı.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Polkadot protokolleri 250 milyon dolarlık aUSD stablecoin fonuyla coştu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!