Son Dakika: ABD Adalet Bakanlığından Yeni Kripto Para Açıklaması!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son Dakika: ABD adalet bakanlığından yeni kripto para açıklaması. Kripto para birimleri şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde sıcak bir konudur. Dakikalar önce, ABD Adalet Bakanlığı kripto para birimi hakkında bir açıklama yaptı. Reginald Fowler’ın devam eden davası sona erdi. Peki, bu vaka ile kripto para birimleri arasındaki bağlantı neydi? Reginald Fowler hangi suçlamalarla mahkemeye çıktı?

ABD Adalet Bakanlığı ve Kripto Para

Bitcoin, yazı yazılırken hala 38.200 dolardan satılıyordu. ABD’nin New York Güney Bölgesi Başsavcısı Damian Williams’a göre, Reginald Fowler banka dolandırıcılığı ve yasadışı para transferi işi yürütmek gibi kritik suçlardan suçlu bulundu.

Son Dakika: Abd Adalet Bakanlığından Yeni Kripto Para Açıklaması!

Fowler, sahte bilgilerle oluşturulmuş bir dizi banka hesabı aracılığıyla birden fazla kripto para birimi değiş tokuşuna fiat para birimi bankacılığı hizmetleri sağlayan bir ödeme işlemcisi olan Crypto Capital ile yaptığı çalışmayla bağlantılı olarak, banka dolandırıcılığı ve lisanssız para transferlerine karıştı.

Suçun Detayları

Crypto Capital ve Fowler, 750 milyon dolarlık para yatırma ve çekme işlemlerini işleyerek bu borsaları dolandırdı. Ayrıca Fowler, Crypto Capital müşterilerine ait milyonlarca doların onların varlıkları olduğunu ve her an kullanıma hazır olduğunu belirterek Alliance of American Football (AAF) kurumunu dolandırdı. Sahte iddialarla Amerikan Futbol Federasyonu’ndaki hisselerini elde etti.

Fowler, AAF’de önemli bir yatırım pozisyonu elde etti, ancak bunu finanse edemedi ve AAF’nin çok büyük mali kayıplara uğramasına neden oldu.

Damian Williams şu açıklamada bulundu;

Reginald Fowler, ABD finansal sisteminin suç amaçlı kullanılmamasını sağlayan lisanslı kurumların gerektirdiği kara para aklama önleme tedbirlerini ortadan kaldırarak çok sayıda kripto para borsası adına yüz milyonlarca dolarlık düzenlenmemiş işlemin işlenmesine yardımcı oldu. Kripto para ekosistemi büyümeye devam ederken suç işlemeye yeltenen bu gibi aktörlerin tespit edilmesi önemlidir. Bugünkü suç duyurusu, bu Ofisin kripto para sektörünün avantajlarına sığınarak kirli işlere bulaşanların soruşturulması ve kovuşturulmasına yönelik devam eden bağlılığını yansıtıyor.

Şubat 2018’de Fowler Global Trading Solutions LLC’yi (GST) kurdu ve Crypto Capital ve İsrailli OZ YOSEF ve RAVID YOSEF’in sahibi olduğu diğer Kripto Şirketleri ile çalışmaya başladı. Kripto şirketleri, bankaların bilgisi olmadan bitcoin işlemlerini yürütmek için kullanılan hesapları açmak için bankaları kandırdı, GTS ve ilgili firmaların gayrimenkul işinde olduğunu ve GTS banka hesaplarına yatırılan nakit paranın gayrimenkul yatırımları veya GTS tarafından yaratılan mülklerden kira ödemeleri için olduğunu yanlış bir şekilde bankalara bildirdi. GTS’nin Crypto Companies ile ilişkisi ve bir ödeme işlemcisi olarak rolü Fowler tarafından bankalara açıklanmadı.

Suçlu bulunan, Fowler 90 yıl hapis cezasına çarptırılacak. Bay Williams, Federal Soruşturma Bürosu’nun New York Kara Para Aklama Soruşturma Ekibinden Özel Ajanlara ve Ulusal Gelir Servisi-Cezai Soruşturmalardan Özel Ajanlara olağanüstü araştırma çalışmaları için övgüde bulundu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Son Dakika: ABD Adalet Bakanlığından Yeni Kripto Para Açıklaması!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!