California Düzenleyicisi Kripto Influencer’larıyla Birlikte Çalışacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de son zamanlarda sık yaşanan dolandırıcılık ve riskli işlemler sebebiyle California düzenleyicisi kripto influencer’ları ile görüşmek istedi. Kurum, influencer’lar aracılığıyla görünürlük kazanmayı hedefliyor.

Reuters’ta yer alan habere göre, California Mali Koruma ve İnovasyon Kurumu (DFPI), kripto influencer‘larına ödeme yapmak da dahil, kamu bilincini artırmak amacıyla planlar yaptı. Çalışma kapsamında Influencer’lara teklif götürüldü.

Kurum, dijital varlıklarla ilgili tüketici şikayetinin arttığını belirtti. Şikayetlerin büyük kısmı Coinbase ve Binance hakkında geldi. Ağırlıktaysa yüzde 29 ile Coinbase ve yüzde 17 ile Binance oluşturuyor.

İlginizi çekebilir: Fidelity, Kripto ve Metaverse Odaklı ETF’lerini Piyasaya Sürdü
California Düzenleyicisi Kripto Influencer’larından İnovatif Destek İstiyor

California’da yasama, geçen yıl eyaletin yeniledi California Mali Koruma ve İnovasyon Kurumu’nu yenilemişti. Daha önce düzenlenmemiş tüketici finansal hizmetleri üzerinde yetki alan DFPI, kripto para birimi de dahil olmak üzere finansal teknolojide “sorumlu inovasyonu” teşvik etmekle görevlendirildi.

Kurumdan Reuters‘a konuşan bir yetkili, 1 Ocak 2021 ile 14 Şubat 2022 arasında kripto para birimi ürünleri veya hizmetleri hakkında 326 şikayet aldıklarını söyledi. Kurum ise henüz bir kripto şirketine karşı harekete geçmek için yetkisini kullanmadı.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
California Düzenleyicisi Kripto Influencer’larıyla Birlikte Çalışacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!