Axie Infinity iki haftada %30 düşüşün ardından kilit desteği test ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Axie Infinity (AXS) fiyatı, play-to-earn (P2E; oynayarak kazan) oyun platformunun blockchain’i Ronin Network’ü hedef alan 625 milyon dolarlık siber saldırıdan beri geçen iki haftada neredeyse yüzde 30 değer kaybetti.

AXS/USD paritesi, pazartesi günü 17 Mart’tan beri görülen en düşük fiyat seviyesi 46,69 dolara geriledi. Fiyat hareketi, yatırımcılar arasında siber saldırı sonrası zayıflayan alım duyarlılığını ortaya koyuyor.

Bağımsız piyasa analisti TJ, AXS fiyatı tarihsel olarak birikimcileri cezbeden seviyelere gerilediğinde dahi alıcıların ortaya çıkmadığını açıkladı.

AXS/USD paritesinin talep bölgelerini gösteren günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Örneğin AXS, hafta sonu TJ’nin olası dönüm noktası olarak dikkat çektiği talep bölgesinin altına geriledi. Bu hareket, AXS fiyatını 45 dolar civarındaki aralık destek hedefine gönderme riski taşıyor.

Sekme yaşanır mı?

Axie Infinity’nin geliştiricisi Sky Mavis, 625 milyon dolarlık siber saldırıda kayba uğrayan tüm kullanıcıların zararlarını tazmin edeceğini söylese de, piyasadaki olumsuz hava yerini koruyor. Şirket, geçtiğimiz hafta sözünü tutacağının bir göstergesi olarak Binance liderliğinde 150 milyon dolar topladığını duyurdu.

Buna ek olarak, AXS grafiğinde 20 günlük üstel hareketli ortalaması (EMA; yeşil dalga) ve 50 günlük EMA’sının (kırmızı dalga) oluşturduğu ölüm kesişimi de düşüş sinyali veriyor.

AXS/USD paritesinin ‘ölüm kesişimi’ formasyonunu gösteren günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

45 dolar civarı, daha önce yatırımcılar için birikim bölgesi işlevi görmüştü. Kripto para, en son mart ayında bu desteği test ettiğinde yüzde 70 civarı sekme yaşayarak 75 dolara yükselmişti. Ocak ve şubat aylarında da benzer testler yaşanmış ve AXS fiyatı 45 dolar civarına gerilemişti.

AXS kilit destek seviyesini test ederse, günlük göreceli güç endeksi (RSI) de 30 puanın, yani “fazla düşüş” sınırının altına gerileyecek. Bu da Axie Infinity fiyatını nisan ayında toparlanma beklediği anlamına geliyor olabilir.

Alçalan takozun doğrulanması gerekli

AXS, dört saatlik grafikte halihazırda “fazla düşüş” bölgesinde bulunuyor ve RSI göstergesi 25 puan civarı ölçülüyor. Kripto para, diğer yandan da teoride yükseliş ile sonuçlanan bir dönüş formasyonu olan alçalan takoz formasyonunu aşağı yönde kırılarak tamamlıyor.

AXS/USD paritesinin ‘alçalan takoz’ formasyonunu gösteren dört saatlik grafiği. Kaynak: TradingView

RSI göstergesinde fazla düşüş sınırı ve 45 dolar civarındaki birikim bölgesinden oluşan destek kesişimi, AXS’in yeniden takoz bölgesine girme ve hemen ardından yukarı yönde kırılma ihtimalini artırdı.

AXS/USD paritesi, böyle bir senaryoda Mart 2022’de kilit direnç görevi gören 58 dolara doğru yükselebilir.

45 doların altına gerileme ise, AXS’in daha uzun zaman çerçevelerindeki baş ve omuzlar (H&S) formaysonunu tetikleyebilir. Çünkü 45 dolar, aynı zamanda bu formasyonun boyun çizgisiyle kesişiyor.

H&S formasyonunda boyun çizgisinin altına gerileme, baş ve omuz çizgisi arasında maksimum mesafe kadar düşüş ile sonuçlanabilir. Bu durumda AXS’in aşağı yönde hedefi 12 dolar olacaktır.

AXS/USD paritesinin H&S formasyonunu gösteren haftalık fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Axie Infinity iki haftada %30 düşüşün ardından kilit desteği test ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!