Ethereum: Fiyat Tablolarında %34’lük Bir Hareket Olasılığının Hesaplanması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un fiyatı, Bitcoin’in liderliğini takip ettiği için bir süredir konsolide oluyor. Diğer altcoinlerin aksine, ETH’nin oynaklığı şimdilik sınırlı görünüyor ve bir kırılma paterni oluşturduğu için yüksek bir yeniden dirilme olasılığı var.

Ethereum’un son elli gün içindeki fiyat hareketi simetrik bir üçgen modeli oluşturdu. Bu kurulum, trend çizgileri kullanılarak bağlanan üç düşük tepe ve dört yüksek alçaktan oluşur. 

Formasyon, üçgenin ilk salınım noktaları arasındaki mesafeyi ölçerek belirlenen %34’lük bir hareket öngörüyor. Koparma noktasına bu mesafeyi eklemek hedefi ortaya çıkarır.

Ethereum fiyatının yükselişi kırdığını varsayarsak, teorik tahminler ETH’yi 3.833 dolara koyuyor. Aksine, düşüş görünümü 1.688 dolara bir çöküşe işaret eder.

Teknik açıdan bakıldığında, yukarı yönlü engellerin bolluğu göz önüne alındığında, yükseliş görünümü pek olası görünmüyor. 50 günlük Basit Hareketli Ortalama (SMA), bunun ötesinde, 3.187 dolardan 3.372 dolara uzanan günlük tedarik bölgesinin herhangi bir yükseliş hareketini önleyeceği ilk blokajdır.

Öte yandan, Bitcoin’in belirsiz doğası ve destek seviyelerinin eksikliği nedeniyle, Ethereum’un fiyatının simetrik üçgenin alt trend çizgisini parçalama olasılığı daha yüksek. Bu görünüm, %34’lük bir düşüşle 1.668 dolara çıkacağını tahmin ediyor.

İlginç bir şekilde bu seviye, 28 Mart 2021’e kadar uzanan destek seviyesi ile örtüşüyor.

Ethereum: Fiyat Tablolarında %34’lük Bir Hareket Olasılığının Hesaplanması 3

Bu düşüş görünümünü desteklemek, borsalarda ETH arzındaki son artıştır. Merkezi varlıklarda bulunan toplam ETH sayısı, ihtiyaç duyulduğunda yatırımcıların satma niyetini gösterir.

Bir ani çöküş durumunda, bu sahipler panik halinde varlıklarını satarlarsa, düşüş daha da sertleşecektir. Şimdilik, bu tür jetonların sayısı 15,53 milyondan 16,83 milyona yükseldi. 

Bu %8.3’lük artış, teknik açıdan elde edilen düşüş görünümüne daha fazla güven veriyor. 

ethereum

Senaryolar Ethereum’un fiyatı için gaddar görünse de, 200 günlük SMA’yı 3.530 dolardan delip geçen bir yükseliş hareketi, nispeten daha yüksek bir yükseliş yaratacak ve yükseliş tezini geçersiz kılacaktır. Böyle bir durumda, yatırımcılar ETH’nin %34’lük yükselişi tamamlayarak 3.833 dolar hedefine doğru koşmasını bekleyebilirler.

Bazı durumlarda, ralli 4.000 dolarlık psikolojik bariyere kadar uzanabilir. Burada, ETH’nin yerel bir zirve oluşturması muhtemel olabilir.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.



Post Views:
144

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum: Fiyat Tablolarında %34’lük Bir Hareket Olasılığının Hesaplanması
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!