tZERO borsası kepenk indiriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda faaliyetlerine son veren kripto şirketlerinin arasına bir yenisi daha eklendi. Özellikle 2022 yılı itibarıyla başlayan işten çıkarım ve faaliyetlerini sona erdirme stratejileri, 2023’e de sıçramış durumda. Son bir hafta içerisinde işten çıkarım yapan 3 kripto şirketinin yanı sıra, bir kötü haber de kripto para borsası tZERO’dan geldi.  

tZERO borsası kripto piyasasına veda ediyor

Kısa süre önce resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan tZERO, 6 Mart tarihinde kepenkleri indireceğini açıkladı. Bilindiği üzere tZERO şirketinin çoğunluğu Overstock’a ait. tZERO, ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve diğer düzenleyiciler kripto varlıkların yasal durumunu netleştirdikçe, kapanmanın ardından düzenlenmiş menkul kıymet ürünlerine odaklanmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Today, tZERO Crypto informed its customers that it will be ceasing operations on March 6, following an orderly withdrawal of assets by the customers, which continue to be held by the custodian. 1/7

— tZERO (@tZERO) February 3, 2023

tZERO, New York merkezli bir finansal teknoloji şirketi olarak biliniyor. Şirket, halka açılmak isteyen özel şirketler için menkul kıymet tekliflerini kolaylaştırma görevini üstleniyor. Kripto topluluğunda ise tZERO, daha ziyade bir blokzincirinde potansiyel olarak işlem gören tokenize hisseler ya da dijital menkul kıymetler sunmasıyla tanınıyor. 

Açıklanan raporlara göre, çevrimiçi perakende şirketi Overstock ise tZERO’nun yaklaşık yüzde 55 hissesine sahip. 

2019 yılında tZERO, yatırımcılarının kolaylıkla Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Litecoin (LTC) satın alınmasına, satılmasına ve saklanmasına olanak sağlayan bir kripto borsası kurdu. Ne var ki şirket tarafından yapılan son duyuruya göre, borsa 6 Mart itibarıyla kapanacak.  

Ayrıca duyuru esnasında şirket, düzenlenmemiş kripto borsalarının eskimeye yüz tuttuklarının altını çizdi. Buna ek olarak, “Birçok dijital varlığın menkul kıymet olarak ele alınacağına ve ticaretinin düzenlenmiş bir ekosistemde yapılacağına inanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.  

İlginizi çekebilir: Avustralya Hazinesi, düzenlemeler konusunda halka danışıyor

Öte yandan şirket, yatırımcılarına, zarar görmeden varlıklarını çekmeleri için zaman tanıdığını, bu yüzden de şirketin kapanma tarihini 6 Mart gibi uzak bir tarihe attığına vurguda bulundu. Son olarak tZERO, ATS borsasında işlem gören güvenlik token’larının da tZERO Crypto’nun kapatılmasından etkilenip etkilenmeyeceğini dair bir detay vermedi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
tZERO borsası kepenk indiriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!