ABD koleji, öğrencilerine Bitcoin eğitimi vermeye başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve kripto para kurslarının okullarda benimsenmesi hızla artmaya devam ediyor, Texas A&M ise 74 binden fazla öğrencisinin bir kısmına Bitcoin kursu sunuyor.

Bu haber, 17 Ocak’ta bahar dönemi başladığı zaman Mühendislik Fakültesi ve Mays Business School’daki öğrencilere “Bitcoin Protocol” dersini verecek Texas A&M’deki Mays Business School’dan Doç. Dr. Korok Ray tarafından 13 Ocak’ta duyuruldu.

I will be teaching the first ever Bitcoin class at Texas A&M this spring!

— Korok Ray (@KorokRay) January 12, 2023

Ray, paylaştığı Twitter gönderisinde, öğrencilerin sıfırdan bir Bitcoin arşivi oluşturmayı öğrenecekleri Bitcoin Protocol’ün ardından “Bitcoin Programming”in de geleceğini belirtti.

Profesör, aylarca süren sıkı çalışmadan sonra okulun ilgili müfredat komitesi organından gelen onayı almanın hiç de kolay olmayan bir başarı olmadığını sözlerine ekledi.

It took months to get this class approved, but we made it! Getting Bitcoin into the curriculum is important for the long game.

— Korok Ray (@KorokRay) January 12, 2023

Yüksek kaliteli kripto eğitimi eksikliğinin, benimsemeyi bir sonraki seviyeye taşıma konusunda önemli bir engel olduğunu belirten kripto araştırmacısı Josh Cowell, bunun doğru yapılması durumunda ise kişinin finansal okuryazarlığını geliştirebileceğini söyledi.

Cointelegraph, kaç öğrencinin söz konusu kursa kaydolduğunu öğrenmek için Ray’e ulaştı ancak henüz bir cevap alamadı.

İlginizi Çekebilir: Cincinnati Üniversitesi müfredatına kriptoyu ekliyor

Blokzinciri teknolojisinin ve kripto para birimlerinin yasal ve düzenleyici etkileri artık ABD kolejlerinde de öğretiliyor.

Boston Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yardımcı Profesör Thomas Hook, geçtiğimiz günlerde Cointelegraph’a verdiği demeçte hukuk fakültesinin şimdi, kripto bilgili avukatların ve kripto şirketlerinin ürünlerini ve hizmetlerini piyasaya sürmeye çalışırken yasal belirsizliklerin üstesinden en iyi şekilde nasıl gelebileceklerini öğrenmekle ilgilenen öğrenciler için bir “Kripto Yönetmeliği” kursu sunduğunu söyledi.

Şu anda kripto para birimi kursları sunan diğer üniversiteler arasında Harvard Üniversitesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Oxford Üniversitesi, Singapur Ulusal Üniversitesi, Cornell Üniversitesi ve California Berkeley Üniversitesi bulunuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD koleji, öğrencilerine Bitcoin eğitimi vermeye başladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!