Bitcoin, altın karşısında iddiasını kayıp mı etti?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin vadeli işlemleri ve opsiyonları, yatırımcıların güveninin BTC’nin 61.500 dolara düşmesinden önemli ölçüde etkilenmediğini gösteriyor.

12 Nisan ve 13 Nisan tarihleri arasında Bitcoin (BTC) fiyatında yaşanan yüzde 13,3’lük düşüş, başta pozisyonlarını kaldıraçlı hale getirmiş olanlar olmak üzere birçok yatırımcıyı piyasadan çıkmaya zorladı. Düşüş, long işlemleri zorunlu likidasyonunda 387 milyon doları tetikledi ve açık pozisyon miktarını 5,4 milyar dolar azalttı. İlk bakışta, fiyat hareketi ve bunun türev piyasaları üzerindeki etkisi risk iştahının azaldığını göstermektedir.

Kripto para yatırımcılarının oynaklığa alışkın olduğu ve belirsiz zamanlarda genellikle aşırı tepki verdiği genel bir kanı. Ancak 61.500 doların yeniden test edilmesinin korku salmak için yeterli olup olmadığını ya da 72.000 dolara giden yolun ve Bitcoin halvinginden sonra tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkma ihtimalinin artık daha düşük olduğunu işaret edip etmediğini belirlemek için daha yakından inceleme yapmak gerekli.

BTC fiyatının 15 Nisan’da 63.500 dolara kadar bir miktar toparlanma göstermesine rağmen, traderlar arasındaki coşku azaldı ve bu da Bitcoin’in ‘dijital altın’ olduğu söylemini desteklemeyi zorlaştırdı. Buna ek olarak, fiyat hareketi spot Bitcoin ETF’sindeki zayıflıkları ortaya çıkardı, özellikle de sahipleri hafta sonu boyunca satış yapamadığı için. Bu durum, bu tür enstrümanlar aracılığıyla Bitcoin’i dolaylı olarak satın almanın sınırlarını gösterdi.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin, altın karşısında iddiasını kayıp mı etti?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!