ABD’den Gelecek Kritik Veriler Öncesi Bitcoin ve Altcoinlerde Son Durum

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de kısa bir süre sonra açıklanacak aralık ayına ait tarım dışı istihdam verilerinin Bitcoin (BTC) ve kripto paralarda volatilite getireceği öngörülüyor.

ABD tarım dışı istihdam verileri TSİ bugün saat 15.30’da açıklanacak. Söz konusu verilerin genel olarak kripto para piyasasının yönünü oldukça etkileyeceği düşünülüyor.

Birçok piyasa uzmanına göre tarım dışı istihdam verilerinin faiz kararı için enflasyon verisi kadar önemi bulunuyor. Uzmanlar, işgücü piyasasındaki gidişatın ABD Merkez Bankası (FED) tarafından alınacak faiz kararını ciddi bir şekilde etkilediğini tahmin ediyor.

Bir önceki veri beklentilerin üzerinde 275 bin olarak gelmişti. Bugün açıklanacak veride ise beklentiler 212 bin seviyesidir.

Tarım endüstrisi haricindeki mart ayı içerisinde çalışan insanların değişikliğini ifade eden verilerin yukarı yönlü ilerlemesi durumunda dolar değerinde bir artış gerçekleşebilir. Bitcoin ile ters korelasyon içerisinde hareket eden dolar endeksinin (DXY) artış göstermesi kripto para piyasasını olumsuz etkileyecektir.

Açıklanacak Veriler Öncesi Kripto Paralarda Son Durum

Kripto para piyasasında birkaç haftadır büyük hareketlilik yaşanıyor. Son 24 saatlik periyotta Bitcoin %1,2 yükselişle 67.020 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Major altcoinler ise Bitcoin dominansının yükselişi ile birlikte ters hareketler daha fazla görüldü. Ethereum (ETH) %1,8 düşüşle 3.276, Ripple (XRP) %0,6 yükselişle 0,578, Cardano (ADA) %1,9 düşüşle 0,569  ve BNB (BNB) %1,2 düşüşle 578 dolardan işlem görüyor.

ABD’den Gelecek Kritik Veriler Öncesi Bitcoin ve Altcoinlerde Son Durum isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’den Gelecek Kritik Veriler Öncesi Bitcoin ve Altcoinlerde Son Durum
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!