Analistler Bitcoin Fiyatını Düşüren Grayscale Çıkışlarının Nedenini Söyledi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Bitfinex’in analistleri spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) yönelik son durumu değerlendirdi.

Geçtiğimiz hafta spot Bitcoin ETF’lerinden çıkış yaşandığına yönelik veriler kripto para piyasasının düşmesine yol açmıştı. Bu çıkışların başında ise Grayscale’in GBTC fonu gelmişti.

Bununla birlikte spot Bitcoin ETF’leri bu haftaya güzel bir başlangıç yaparak piyasadaki yükseliş dalgasına yeni bir ivme katmayı başardı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bitfinex analistleri, geçen hafta oluşan “spot Bitcoin ETF’leri büyük çıkışlar yaşıyor” algısının yanlış olduğunu, bu çıkışların GBTC ile sınırlı kaldığını ve para akışının sağlıklı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Analistler GBTC özelinde yaşanan bu satış baskısı yüksek işlem ücretlerine ve kar satışı yapan yatırımcılara bağladı:

Ayrıca spot Bitcoin ETF’lerine giriş durumunu endişe verici bir neden olarak görmüyoruz. Geçen hafta olumsuz ETF çıkışları yoğun bir şekilde öne çıksa da bunların tamamı Grayscale Bitcoin Trust’tan (GBTC) geldi. Çünkü yatırımcılar hem GBTC’nin talep ettiği yüksek ücretlerden vazgeçiyor hem de kar satışı yapıyor.

Analistler Bitcoin Fiyatını Düşüren Grayscale Çıkışlarının Nedenini Söyledi! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analistler Bitcoin Fiyatını Düşüren Grayscale Çıkışlarının Nedenini Söyledi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!