Bitcoin’de Zirve ve Dip Nasıl Bulunur: İşte Uzman İsmin Açıkladığı O Yöntem!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BloFin’in opsiyon ticareti ve araştırma başkanı Griffin Ardern, Bitcoin (BTC) fiyatının yönünü tahmin etmeye yarayabilecek bir formülü açıkladı.

Risk eşiği yüksek olan ve haber akışından hızlı şekilde etkilenebilen kripto para piyasasında yön tahmini birçok yatırım aracına kıyasla daha zor olabiliyor.

Bu konuya farklı bir perspektif kazandıran ve yön tahmini için bir yol gösteren Griffin Ardern ise CME üzerindeki vadeli işlem ve opsiyon piyasalarındaki verileri işaret etti.

Deneyimli isim, Bitcoin’de bir önceki ay ve gelecek ay arasındaki vadeli işlem sözleşmeleri spread (alım-satım) seviyesinin yön tahmini konusunda yardımcı olabileceğini söyledi.

Chicago Ticaret Borsası (CME) ve Deribit gibi büyük borsalarda işlem gören vadeli işlem kontratlarının bu konudaki öneminin altını çizen Griffin Ardern, fark büyük olduğunda spekülasyon duyarlılığının artışta olduğunu ve bu spekülatörlerin long (uzun) pozisyon tutmaya daha meyilli olduğunu kaydetti.

Buradan yola çıkarak spread oranı yükselince piyasanın yukarı yönlü gitme iştahında olduğunu belirtirken yine de yatırım için tek kriterin bu olamayacağını hatırlattı. Öte yandan CME’de spread 1.000 puanın üzerine çıktığında bunun boğa piyasaları için genellikle lokal tepe sinyali olduğuna yer verdi.

Adern CoinDesk Global’e verdiği demeçte dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:

Genellikle gelecek aylar ile önceki ay arasındaki fark büyük olduğunda yatırımcıların spekülasyon duyarlılığı yüksektir ve long (uzun) pozisyon tutmak için daha yüksek maliyetler ödemeye isteklidirler. Deribit’in terim yapısına dair ipuçları bulabilirsiniz.

Bitcoin’de Zirve ve Dip Nasıl Bulunur: İşte Uzman İsmin Açıkladığı O Yöntem! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Zirve ve Dip Nasıl Bulunur: İşte Uzman İsmin Açıkladığı O Yöntem!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!