Kriptoyla kara para aklayanları avlayan yerli şirketten iddialı ifadeler

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şu ana dek 7 milyon doların üzerinde çalıntı parayı tespit eden yerli girişim Defy, kripto paraların kara para aklama ve terörizmin finansmanı konularındaki bozuk algısını kırmaya hazırlanıyor

Henüz 16’ncı yılını deviren Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasası hem kara para aklama hem de terörizm finansmanında sıklıkla suçlanıyor. ABD, Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren her ne kadar ortaya bir kanıt dökmese de terörizm finansmanı konu başlığı altında Hamas’a kripto üzerinden para aktarıldığını iddia etmişti. Nitekim ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler merakla beklenen spot Bitcoin ETF onayının ardından BTC hakkında aşağılayıcı ifadeler sarf etmişti. Ancak tüm bunlar geleneksel finansa kıyasla blokzincir teknolojisinin mümkün kıldığı işlemlerin takip edilmesinin önüne geçmekten çok uzak. Nitekim nakit parayla kara para aklamanın ne kadar kolay ve sıklıkla yapıldığı düşünüldüğünde, blokzincir teknolojisinin bu konuda hedef gösterilmesi oldukça düşündürücü. 

Blokzincir üzerinden yapılan kara para aklama, çalıntı para ya da terörizmin finansmanı gibi faaliyetleri tespit ederek şirketlere hizmet sunan yerli girişim Defy’ın kurucu ortağı Suat Özkan, Cointelegraph Türkiye’ye özel konuştu: “Kripto paraları pek çok kişi biliyor olabilir ama blokzincir teknolojisi çoğunlukla bilinmiyor. Bütün yapılan işlemler takip edilebiliyor. Ama riskli işlemler bu yeni ve bilinmeyen alanda yapıldığında herkes bunun takip edilmediğini düşünüyor ve gri bir alan olduğunu zannediyor. Halbuki gerçek öyle değil.”

Müşterileri arasında başta kripto para borsaları olmak üzere otomotiv ve telekom gibi sektörleri de sayan Özkan, “Sisteme şüpheli bir cüzdandan para girdiğinde ya da müşteriniz herhangi bir platformda riskli bir işlem yaptığında anında tespit ediyoruz. Bütün çalıntı paraları algoritmalarımız tespit ediyor ve raporlaştırıyor” diye konuştu ve ekledi: “Avukatlar böylece hangi paranı hangi borsalarda aklandığını görebiliyor.”

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kriptoyla kara para aklayanları avlayan yerli şirketten iddialı ifadeler
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!