Zero-knowledge teknolojisi ile dijital kimlik nasıl oluşturulur?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıfır bilgi kanıtları, taşınabilir dijital kimlik çözümlerinin verimliliğini bir üst seviyeye taşıyan olasılıksal değerlendirmelerdir.

Web mühendisleri, iddiayı doğrulayan herhangi bir veriyi açığa çıkarmadan bir şeyin doğru olduğunu kanıtlamanın bir yolu olup olmadığını belirlemek için uzun süredir çalışıyorlar. Sıfır bilgi (zero-knowledge) teknolojisi, verilere sahip olunduğuna ilişkin iddiaların doğruluğunun veriyi çözmeden doğrulanması için kriptografik algoritmaların kullanılmasını sağlamıştır. Bu ispat mekanizmaları, gizlilik ve güvenliği artıran gelişmiş mekanizmalara yol açmıştır.

Blok zincirinden yararlanmak merkezileşme ile ilgili sorunları ele alırken, merkezi olmayan uygulamalardaki (DApps) gizlilik eksikliği kriptografik ZKP algoritmaları ile dengelenebilir.

Bu makale, sıfır bilgiispatı, taşınabilir kimlik, geçerli kimlik çözümlerindeki sorunlar, blok zinciri tabanlı sıfır bilgiispatı destekli taşınabilir kimlik çözümleri, güvenilir kimlik doğrulama ve şifre kimlik bilgileri oluşturma süreci hakkında bir başlangıç sunmaktadır.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Zero-knowledge teknolojisi ile dijital kimlik nasıl oluşturulur?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!