ABD’li Senatörler Kripto Paraları Engellemesi İçin Gary Gensler’ı Sıkıştırıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Senatörler, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) daha fazla kripto para ürününe karşı dur demesi gerektiğini belirtti.

ABD’li Senatörler Senatörler Jack Reed ve Laphonza Butler, kripto paralar konusunda SEC Başkanı Gary Gensler’e açık çağrıda bulundu. Yaptıkları açıklamada SEC’nin daha fazla kripto para borsa yatırım ürününe (ETP) onay vermemesi gerektiğini vurgulayan senatörler, gerekçe olarak büyük riskleri işaret etti.

Kripto para ETP yayılımının bireysel yatırımcılar için büyük riskler taşıdığı çünkü bu ürünlerin yeterli ve sağlam likiditelere sahip olmadığı ifade edilirken komisyoncuların da bu alanı suistimal ettiği dile getirildi:

Komisyoncuların iletişimleri yanlışlıkla kripto para birimini nakitle eşitledi; diğerlerinde ise kripto para biriminin riskleri hakkında yanıltıcı açıklamalar yaptılar. Bu endişe verici eksiklikler, komisyoncuların ve danışmanların artık perakende yatırımcılara Bitcoin ETP’leri hakkında eksik ve aldatıcı bilgiler sağlayabileceği yönünde önemli endişeleri artırıyor.

Paul Grewal: Kanıtlar tam tersini gösteriyor!

Senatörlerin ETP’lerin engellenmesine yönelik çağrısına sosyal medya üzerinden karşılık veren kişi ise Coinbase baş hukuk sorumlusu Paul Grewal oldu.

Paul Grewal, açık bir şekilde mevcut kanıtların senatörlerin iddia ettiklerinin tam tersini gösterdiğini belirterek Ethereum’un spot piyasasının derin bir likiditeye sahip olduğunu işaret etti.

Saygılarımla senatörler, kanıtlar tam tersini gösteriyor. Analizimizi SEC personeliyle tartıştık. Siz ve soruları olan diğer politika yapıcılar için de aynısını yapmaktan mutluluk duyarız. Sadece Bitcoin değil, pek çok kripto para emtiası, en büyük işlem gören hisse senetlerini bile aşan piyasa kalitesi ölçümleri sergiliyor. Örneğin, Ethereum’un spot piyasası derin ve likittir; yalnızca iki S&P 500 hisse senedi daha yüksek kavramsal dolar işlem hacmine sahiptir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Senatörler Kripto Paraları Engellemesi İçin Gary Gensler’ı Sıkıştırıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!