Bitcoin Neden Yükseliyor: Fiyat Tarihte İlk Kez 71 Bin Doları Aştı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in (BTC) bugün %3’e yakın artış yaşayarak 71 bin doları, Ethereum’un ise 4 bin doları aşmasının ardından gözler sebebe çevrildi.

Bitcoin fiyatı, geçtiğimiz saatler içerisinde yaşadığı sert yükselişle rekor tazeleyerek 71 bin doların üzerine çıktı. Buna paralel olarak Ethereum da 4.000 dolar seviyelerini aştı. Kripto para piyasasının iki devinde yaşanan yükselişler piyasayı genel olarak yeşillendirdi.

Kripto para piyasasının major altcoinleri BNB son 24 saatte %7, Solana ise %8 yükseliş performansı gösterdi.

Ayrıca CoinGlass verilerine göre Bitcoin’de birkaç saat içerisinde gelen yükseliş kripto para piyasasında ayıların 50 milyon dolara yakın kayıp yaşamasına neden oldu.

Bitcoin neden yükseliyor?

Bitcoin fiyatının Japonya Merkez Bankası (BOJ) kaynaklı yükseldiği tahmin ediliyor. Reuters’ın yaptığı habere göre düşük faiz oranlarının son kalesi olarak görülen BOJ’un yakında düşebileceği yönündeki haberlerin ardından Asya piyasasında hisse senetleri bir miktar düştü. Bununla birlikte Bitcoin fiyatı Asya’da daha yüksek fiyattan işlem gördü.

Asya’nın en büyük borsalarından Japonya’nın Nikkei ve Avustralya’nın ASX’i bugün %2 düşüş yaşadı. Bloomberg ise BOJ’uın 18-19 Mart’ta faiz oranını sıfırın üzerine çıkarabileceğini düşünüyor.

Bu durum BOJ’un 2007’den bu yana ilk defa faiz artırımı yapacağını gösteriyor.

Bitcoin fiyatında ayrıca ETF’lerin de etkisi devam ediyor. Spot Bitcoin ETF’lerinde cuma gününün de olumlu geçmesi hem fiyata hem de genel piyasaya olumlu yansıdı.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 71.300 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Neden Yükseliyor: Fiyat Tarihte İlk Kez 71 Bin Doları Aştı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!