Ethereum PoW (ETHW) nedir ve nasıl çalışır?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum PoW veya ETHW, yürütme ve fikir birliği katmanlarının birleştirilmesinden sonra Çinli bir madenci tarafından oluşturulan Ethereum blokzincirinin çatallanmış bir sürümüdür.

Ethereum blokzinciri 15 Eylül 2022 tarihinde iş kanıtı (PoW) konsensüs mekanizmasından hisse kanıtı (PoS) konsensüs mekanizmasına geçmiştir. Bu hamleyle birlikte, Ethereum’un Merge’inden çatallanan farklı bir PoW blok zinciri olan ETHPoW (temelde birleşme öncesi eski Ethereum) yayına girdi. Ethereum’un bu çatallanmış versiyonu, ETH madencileri için iş kanıtı madenciliği sürecini sürdürmeyi amaçlamaktadır.

Herhangi bir madencinin PoW ağına bir blokeklemesine, yayınlanan ilk geçerli bloğun doğru blok olması şartıyla izin verilir. Gerçekte, veri yayılımının gecikmesi nedeniyle ağ tarafından zaman zaman birden fazla meşru blok keşfedilir ve bu da blok zincirinde çatal adı verilen çok sayıda dal oluşturur.

Bu makalede iş kanıtı Ethereum çatalı, Ethereum PoW’un geçmişi ve ETH ile ETHW arasındaki farklar tartışılacaktır.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum PoW (ETHW) nedir ve nasıl çalışır?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!