Bloktopia (BLOK) nedir ve nasıl çalışır?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloktopia, Bloktopian topluluğu için bir VR deneyimi sağlayan 21 seviyeden oluşan bir metaverse gökdelenidir.

Metaverse, kripto ve teknoloji dünyalarının yanı sıra sanat ve oyun alanlarında da önemli bir moda sözcüktür. Bu terim 1990’ların başında Amerikalı bilim kurgu yazarı Neal Stephenson tarafından Snow Crash adlı eserinde ortaya atılmıştır. Bu romanda, sanal gerçeklik (VR) gözlüğü takan kullanıcıların üç boyutlu (3D) avatarlarda yaşadığı ve gezegeni çevreleyen bir pazarda sanal gayrimenkul alıp sattığı hayali bir gelecekte sanal bir dünya anlatılmıştır.

Özetle, metaverse kavramı, VR, artırılmış gerçeklik (AR), karma gerçeklik (MR) ve blokzincir gibi teknolojinin birçok unsurunu sosyal medya kavramlarıyla birleştiren kalıcı bir simüle edilmiş çevrimiçi dijital evreni ifade eder.

Temel olarak, merkeziyetsiz metaverse, gerçek dünyayı taklit ederek kullanıcıların etkileşimini zenginleştiren ortamlar yaratan internetin gelecekteki bir yinelemesidir. Metaverse’lerde kullanıcılar iş ya da alışveriş yapabilir, oyun oynayabilir, bir araya gelip sosyalleşebilir ve günlük hayatta yaptıkları aktivitelerin çoğunu çevrimiçi olarak gerçekleştirebilirler. Ayrıca video oyunları, sanal ekonomiler yaratarak ve oyun içi etkinliklere ev sahipliği yaparak genellikle metaverse en yakın deneyimi sunmaktadır.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bloktopia (BLOK) nedir ve nasıl çalışır?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!