CFTC Başkanı Bitcoin Yükselişine Atıfta Bulundu: Regülasyonda Hızlanmalıyız!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, kripto paralarla ilgili düzenleyici çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Rostin Behnam 6 Mart Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Tarım Komitesi önünde yaptığı açıklamasında, büyüyen kripto para piyasasına ve son dönemlerde yükselen fiyatlara odaklandı.

CFTC’nin 2023 mali yılındaki yaptırım eylemlerinin %49’undan fazlasının kripto paralarla ilgili olduğunu belirten Behnam, bu davaların çok fazla kaynak tükettiğini ve düzenleyici netlik sağlanamadıkça tüketmeye devam edeceğini kaydetti.

Bitcoin’in ve diğer kripto paraların değerinin ve benimsenmesinin arttıkça düzenleyici yasalara duyulan ihtiyacın da arttığını belirtirken, meclisi elini hızlı tutmaları konusunda uyardı:

Düzenleyici bir yapıya ihtiyacımız var. Bu teknolojiyi meşrulaştırmakla ilgili değil. Bu Amerikalıları korumak ve yatırımcıları korumakla ilgili.

Halihazırda ABD meclisi 21. Yüzyıl için Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasasını isimli yasa tasarısını onaylamak için uğraşıyor. Tasarının kapsamlı olması ve teknoloji gibi dinamik bir alana odaklanması beraberinde fikir ayrılıkları ve detaylı araştırmalar gerektiği için henüz bir karara varılamadı.

Tasarının kabul edilmesi halinde, bu yıl içinde uygulamaya konulması bekleniyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CFTC Başkanı Bitcoin Yükselişine Atıfta Bulundu: Regülasyonda Hızlanmalıyız!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!