Bitcoin’in Hızla ATH’a Koşması Kripto Paralarda Yarım Milyar Dolar Kaybettirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in (BTC) ATH’a göz kırparak 68.700 dolara yükselmesiyle yaşanan hareketlilik yüz milyonlarca dolar değerinde vadeli işlem pozisyonunu tasfiye etti.

Kripto para piyasası aylardır süren yükseliş ivmesine son günlerde hız katarken Bitcoin 68.700 dolara yükseldi. CoinGlass verilerine göre yaşanan son yükselişlerle gelen hareketlilik ile birlikte son 24 saat içerisinde 560 milyon dolar değerinde vadeli işlem pozisyonu tasfiye oldu.

Bu tasfiyelerin %52,51’i short pozisyonlar üzerinde gerçekleşti. Tasfiye olan pozisyonların 294 milyon dolarlık kısmını short yönlü işlemler oluştururken 266 milyon dolarlık da long (uzun) pozisyon tasfiye edildi. Son 24 saatte yaşanan tasfiye dalgasından toplamda 165 bin yatırımcı etkilendi.

Tasfiye olan pozisyonların 162 milyon doları Bitcoin’de ve 89 milyon doları Ethereum’da gerçekleşti.

Tasfiye dalgasından en çok etkilenen altcoinlerin başında Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) ve Solana (SOL) geldi. Verilere göre DOGE’de 34,9 milyon dolar long, SOL’de 22 milyon dolar short ve SHIB’de 28 milyon dolarlık short pozisyon tasfiye oldu.

560 milyon dolarlık toplam tasfiye tutarının 235 milyon dolarlık kısmı dünyanın en büyük kripto para borsası Binance üzerinde gerçekleşirken 2. sırada 196 milyon dolar ile OKX yer aldı. En büyük tasfiye kripto para borsası Binance’de açılan 8,23 milyon dolarlık Bitcoin pozisyonu oldu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in Hızla ATH’a Koşması Kripto Paralarda Yarım Milyar Dolar Kaybettirdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!