ABD Bile SEC’e Artık Yeter Dedi: Son Yaptığı ile Kripto Paralar İçin Yetkilerini Aştı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li eyalet başsavcılarına göre SEC, kripto para borsası Kraken’in davasında “sınırları aştı.”

Bir grup ABD’li eyalet başsavcısı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Kraken davasındaki tutumunu sert eleştirdi.

SEC’nin özellikle kripto paraları menkul kıymet olarak tanımlama noktasında sınırlarını fazlasıyla aştığını belirten başsavcılar, bu durumun yatırımcılar dahil birçok aktöre zarar verdiğini savundu.

SEC, kayıt dışı faaliyet gösterdiği ve müşteri fonlarını birbirine karıştırdığı gerekçesiyle Kraken aleyhinde dava açmıştı.

Menkul kıymet tanımının aşırı genişletilmiş olduğunu belirten Montana, Arkansas, Iowa, Mississippi, Nebraska, Ohio, Güney Dakota ve Teksas eyalet başsavcıları, SEC’yi daha yapıcı olmaya davet etti:

SEC’in bu devredilmemiş yetkiyi kullanması, menkul kıymet olmayan ürünlerin belirli risklerine daha iyi uyarlanmış eyalet tüzüklerini potansiyel olarak engelleyerek tüketicileri riske atmaktadır. Bazı eyalet yasaları tüketicileri federal menkul kıymet yasalarından daha fazla korumaktadır. Düzenleyici kurumun bu tür hassas konularda daha yapıcı olması gerekmektedir.

Kraken kısa süre önce, SEC tarafından açılan davanın düşürülmesi için mahkemeye başvuruda bulunmuştu. Kraken’ın iddialarına göre SEC, borsanın “yatırım sözleşmeleri” için kayıt dışı şekilde hizmet verdiğini iddia etse de bu “sözleşmelerin” ne olduğunu tanımlayamadı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Bile SEC’e Artık Yeter Dedi: Son Yaptığı ile Kripto Paralar İçin Yetkilerini Aştı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!