Ethereum’daki Dev Güncelleme, Fiyatı Nasıl Etkileyecek?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) topluluğu, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yapılacak Dencun güncellemesini merakla bekliyor.

13 Mart’ta yapılması beklenen Dencun güncellemesinde başta EIP-4844 olmak üzere birkaç iyileştirme paketi yer alıyor. EIP-4844, Ethereum ağını proto-danksharding ile buluşturacak.

Proto-danksharding ile Ethereum bloklarına geçici olarak aktif kalacak ek veri bloblarının eklenmesi ve bu sayede ağın çok daha ölçeklenebilir hale getirilmesi hedefleniyor.

Bunlar sayesinde işlemlere doğrudan Ethereum Virtual Machine (EVM) ile etkileşime girmeyen ek veriler dahil edilebilecek.

İşlem verilerinin bloblar üzerinden kaydedilmesi sayesinde kullanıcıların çok daha düşük işlem ücreti ödeyebileceği ve ortalama işlem ücretinin 0,01 doların altına kadar düşebileceği düşünülüyor.

EIP-4844 ayrıca ağdaki saniye başına düşen işlem sayısını 100 bine kadar çıkarabilir.

Dencun güncellemesinin Ethereum fiyatını genel olarak olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Ethereum kullanıcıları, son dönemlerde borsalarda tuttukları 1,3 milyar dolar değerindeki ETH’yi kişisel/özel cüzdanlara çektiler.

Bunun yanı sıra kısa vadeli Ethereum alım opsiyonlarında bir artış gözlemlendi. Bu yatırımcıların bir kısmı, fiyatın martın sonuna kadar 4 bin dolara çıkacağını öngörüyor.

Piyasadaki alım opsiyonlarının toplam değeri 2,5 milyar dolar düzeyindeyken satım opsiyonlarının değeri yaklaşık 1 milyar dolar düzeyinde.

Ethereum’daki Dev Güncelleme, Fiyatı Nasıl Etkileyecek? isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum’daki Dev Güncelleme, Fiyatı Nasıl Etkileyecek?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!