Bitcoin’de İşlem Hacimleri Yerine Bu Oran Daha Önemli Olabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerinde görülen işlem hacimleri, zannedilenden daha yanıltıcı olabilir.

NYDIG tarafından yapılan araştırmaya göre spot Bitcoin ETF’lerinin işlem hacminin artması, bunlara yeni para girişi olduğu anlamına gelmeyebilir.

NYDIG global araştırma müdürü Greg Cipolaro, “Endüstri genelinde günlük işlem hacminin günlük fon akışları için güvenilir bir gösterge olduğu yönünde bir yanlış anlaşılma var.” dedi.

Cipolaro, buna örnek olarak Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) gösterdi. İşlem hacmi bakımından en büyük Bitcoin ETF’si olan GBTC, buna rağmen 11 Ocak’tan beri 7 milyar dolardan fazla küçüldü. Cipolaro’ya göre bu, işlem hacmiyle para akışı arasında korelasyon olmadığını gösteriyor.

Toplamda 20 milyar dolardan fazla işlem hacmi olan GBTC’ye kıyasla yaklaşık 13 milyar dolar işlem hacmi olan iShares Bitcoin Trust (IBIT) ise kurulduğu günden beri 7 milyar dolar değere ulaştı.

NYDIG araştırmacasına göre işlem hacimleri yerine dolar cinsinden işlem hacminin bir fonun net varlık değerine bölünmesine bakılmalı.

Cipolaro, “Bu oran, herhangi bir günde işlem gören fon varlıklarının oranını göstererek yatırımcı profillerine ve potansiyel olarak yatırım seçimlerini neyin motive ettiğine dair bir fikir verir.” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de İşlem Hacimleri Yerine Bu Oran Daha Önemli Olabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!